Notícia

Arcalís proposa 'paddle surf' a Tristaina i Pal Arinsal obre el bike park a les bicis elèctriques

Els dos sectors han presentat conjuntament les activitats d'estiu per reforçar la marca Vallnord

El director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella; el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització del comú de la Massana, Sergi Balielles; el conseller de Turisme i Esports del comú d'Ordino, Jordi Serracanta, i el director general de Vallnord
El director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella; el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització del comú de la Massana, Sergi Balielles; el conseller de Turisme i Esports del comú d'Ordino, Jordi Serracanta, i el director general de Vallnord Autor/a: ANA
El proper 23 de juny Arcalís inaugurarà la seva temporada d'estiu, mentre que en el cas de Pal Arinsal el sector ja està en marxa des del 19 de maig, però serà el proper 15 de juny quan ja es mantingui obert de manera interrompuda. L'estiu, per tant, ja ha trucat a la porta de les dues estacions, que aquest dimarts han presentat de manera conjunta la temporada. En el cas de Pal Arinsal la bicicleta de muntanya segueix sent la gran referència i atractiu, a la qual se li suma aquest any la modalitat de bicicleta elèctrica. Mentre que en el cas d'Ordino Arcalís l'objectiu és fomentar el seu entorn natural per a posteriori aconseguir que els visitants contractin serveis de l'estació. En aquesta direcció, la gran novetat és la possibilitat de practicar 'paddle surf' i canoa als llacs de Tristaina, a la zona més elevada de tot Europa, tal com ha destacat el director general, Xabier Ajona.

Altres propostes d'Arcalís i destacades per Ajona són les rutes guiades per la Coma del Forat i Tristaina, un servei de lloguer de bicicletes elèctriques, poder passar la nit en una caravana americana Airstream o fer bivac sota les estrelles. També s'amplia la proposta gastronòmica del restaurant la Coma.

Anant ara a Pal Arinsal, s'han creat nous circuits de BTT, un dels quals unirà el Cubil amb el nou accés del coll de la Botella, el qual també obre portes durant l'estiu. I des del coll de la Botella es fa també una connexió via circuit amb el Pla de la Cot. A la zona de la Caubella es milloren els circuits per als més petits. Pel que fa a les bicicletes elèctriques, destaca un recorregut que surt des de la Massana i passa per Sispony, només de pujada i amb cert caire cultural, ja que la voluntat és que s'organitzin sortides guiades, ha explicat el director general de l'estació, Josep Marticella. Finalment, Marticella també ha volgut destacar que el telefèric d'Arinsal obrirà diàriament a partir del 30 de juny i que s'han creat diverses opcions de forfets (de dia i de temporada), per facilitar l'elecció dels visitants.

En el cas de l'estació massanenca, l'objectiu és que l'estiu representi el 10% de la facturació de tot l'any, un percentatge que en el cas d'Arcalís està actualment al 5% (tot i que arriben als 100.000 visitants). Marticella ha destacat que per aconseguir-ho ofereixen 110 dies d'estiu (tancaran a mitjans d'octubre), pels 129 que han ofert aquest hivern passat.

A l'acte conjunt també hi han assistit els consellers de Turisme, Comerç i Dinamització del comú de la Massana, Sergi Balielles, i el conseller de Turisme i Esports del comú d'Ordino, Jordi Serracanta. Balielles ha volgut destacar el gran nombre d'esdeveniments que tenen lloc al sector massanenc i que l'objectiu és que aquests es facin tot l'estiu i no només es concentrin durant el juliol i agost. Serracanta, per la seva part, ha explicat que des del comú milloraran el servei que s'ofereix als visitants del Parc Natural de Sorteny, amb visites guiades però també amb control de vehicles per limitar l'afluència.

L'escenificació que la marca Vallnord té futur

L'entrada de Saetde a Arcalís, i accions com les de Pal Arinsal de crear el seu propi forfet de temporada anual, han fet aixecar veus que dubten de la continuïtat de la marca Vallnord. "L'aposta per Vallnord és sòlida", els ha volgut contestar Ajona, tot i que "és evident" que cal adaptar-se a les noves situacions i buscar les fórmules que millors resultats donin, ha afegit. Marticella ha refermat aquest convenciment exposant que aquesta roda de premsa conjunta "escenifica" aquesta bona relació. I pel que fa al forfet propi, "no és una reacció a cap possible forfet" d'Arcalís després de l'entrada de Joan Viladomat a la societat, ha assegurat.

Una altra mostra que la marca Vallnord està "consolidada" és que les vendes del forfet per al proper hivern, ja disponible com a acció nova d'aquest any, van a molt bon ritme, han assegurat els dos directors.

Ni Ajona ni Marticella han volgut entrar a valorar el més que possible trencament de Grandvalira. I sobre el forfet conjunt, han recordat que aquest ja existeix a través d’Ski Andorra, però han opinat que no els semblaria malament que evolucionés.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny