Notícia

L'esquí català guanya pes a la RFEDI

Els representants catalans, 9 fins ara, passaran a ser-ne 10

assemblea,rfedi
Triada l'Assemblea General de la RFEDI amb un alt índex de participació Autor/a: RFEDI
Després de les eleccions celebrades el 7 de juny per part de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI), els esports d’hivern catalans comptaran amb 10 membres en l’Assemblea RFEDI dels pròxims quatre anys, entre clubs, tècnics i esportistes i presidència.


La fi del cicle olímpic és senyal d’eleccions a la RFEDI, que novament han tingut, com a pas previ a les eleccions a la presidència, la confecció dels membres de l’Assemblea General per als pròxims quatre anys. Dijous 7 de juny va tenir lloc l’elecció dels 28 membres electes entre clubs, esportistes, tècnics, jutges i delegats tècnics.

A Catalunya, aquells qui volien exercir el dret a vot disposaven de tres seus com Puigcerdà, Vielha i Barcelona. Una jornada intensa que, en el cas d’aquest últim punt de votació, va comptar amb la presència de figures com Quim Salarich, Albert i Ricard Ortega i l’ex esquiadora internacional Carolina Ruiz. També hi va dipositar el vot la nova coordinadora tècnica d’esquí alpí de la FCEH, Ainhoa Ibarra.

El recompte dels vots va plasmar, una vegada més, la notable presència catalana en l’Assemblea estatal, encarregada d’aprovar el pressupost anual, el calendari esportiu i els estatuts. Si en els darrers quatre anys han estat 9 els representants catalans, ara n’hi haurà un més. Una votació que, en línies generals, va destacar per l’alta participació, amb el triple de votants que en darreres eleccions.

Entre els clubs, d’Alt Nivell n’hi haurà dos de catalans, el Club Aranés d’Espòrts d’Iuèrn (CAEI) i el Club Esportiu GRANUEC, mentre que de clubs No Alt Nivell també n'hi haurà dos: Club d’Esquí Alpí Ceretà (CEAC) i Club d’Esquí Llívia.

A més, el múixer de Vallbona d’Anoia, Víctor Carrasco, serà l’únic esportista d’Alt Nivell de l’Assemblea quant a l’especialitat d’Alpí, Biatló i Múixing. També hi serà, com a esportista No d’Alt Nivell en Alpí, Quim Salarich, el més votat entre els candidats.

Respecte a Esportistes No d’Alt Nivell en l’especialitat de Fons, Freestyle, Biatló, Snowboard i Telemarc, Sadurní Betriu va superar per un sol vot a Martí Vigo i serà l’únic representant. A més, dos catalans formaran part de l’estament de tècnics, concretament en snowboard: Àlex Martín i Carles Torner. Tant el Sadurní com l’Àlex repeteixen presència en l’Assemblea.

Tots ells se sumen al president de la FCEH, Oscar Cruz, membre nat d’aquest òrgan com la resta de presidents de les federacions autonòmiques.

La representació catalana a l’Assemblea General RFEDI, que arribarà al seu final amb la celebració dels pròxims Jocs Olímpics d’Hivern 2022 a Pequín, es podria haver vist augmentada amb altres candidats que s’han quedat a les portes  per pocs vots, com Ricard Ortega i Laia Aubert.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny