Notícia

La Cambra de Comerç andorrana encomana un estudi per un aeroport a Andorra

Albert Batalla, alcalde la Seu d'Urgell, qualifica de "ficció" que la Cambra projecti un aeroport a Andorra

avio,ala
La Cambra de Comerç andorrana encomana un estudi per un aeroport a Andorra Autor/a: Diaridelaneu.cat
Aquest dimecres, el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) publica el certificat d'acords del ple de la Cambra del 30 de maig en el qual es va aprovar un pressupost extraordinari per fer front a les despeses de l’estudi de viabilitat del projecte d’aeroport.

L'estudi ha estat encarregat a una empresa francesa especialitzada i es farà de manera progressiva. Així, si la primera part, que és sobre ubicació, no surt bé ja no es passarà a la segona, que és d'impacte sonor. L'estudi haurà de superar, d'aquesta manera, diverses fases.

La decisió de la Cambra d'encomanar un estudi per a la ubicació d'un aeroport a Andorra ha estat ben vista pel Govern. Així ho ha dit aquest dimecres el ministre Jordi Cinca. "Qualsevol iniciativa en aquest sentit és ben vista sempre i quan segueixi la línia d'un estudi i no comporti cap inversió sobre el terreny". Cinca ha afegit que l'actual president de la Cambra, Miquel Armengol, "ha abanderat sempre aquesta idea".

De fet, el dia de la seva presa de possessió, Armengol ja va fer esment a la necessitat que Andorra disposi d'un aeroport dins el país i no que sigui el d'Andorra-la Seu ja que al seu parer no cobreix les necessitats del país. Aquestes afirmacions van ser ràpidament replicades pel ministre de Turisme, Francesc Camp, en afirmar que aquestes necessitats quedaran cobertes quan l'aeroport de la capital alturgellenca disposi del sistema d'aterratge amb GPS per permetre el trànsit d'avions en condicions climatològiques adverses. "Ens centrem en aquest objectiu, en cap més", va concloure Camp.

D'altra banda i en referència a l'heliport, Cinca ha indicat que "es continua avançant" a l'espera que arribin els nous informes dels tècnics francesos. "No tindria sentit quedar-nos aturats i no continuar endavant, però tampoc tindria sentit avançar més enllà sense tenir els nous estudis", ha conclòs Cinca, recordant les paraules que el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, va exposar durant la celebració del Consell General en què es va debatre sobre el tema.

Albert Batalla qualifica de "ficció" que la Cambra projecti un aeroport a Andorra

L'alcalde de la Seu d'Urgell, en declaracions recollides per la ràdio-televisió andorrana, qualifica d'exercici de ficció l'estudi impulsat per la Cambra per construir un aeroport a Andorra. Defensa que l'aeroport d'Andorra és i serà el de la Seu, que espera que aviat disposi del sistema GPS que el catapulti definitivament.

L'alcalde creu que els treballs tècnics amb el govern espanyol per dotar-lo d'un sistema de GPS que el reforci van avançant i confia que es concreti com més aviat millor. "Pel que ens diuen, les coses, des d'un punt de vista tècnic, estan orientades. Esperem i desitgem que els terminis que es van fer públics es compleixin", deia.

Ho ha dit en l´inici de la 29a Trobada Empresarial al Pirineu que aplega uns 600 empresaris atrets per la qualitat de les ponències, enguany a l´entorn del creixement sostenible.

D'ANA.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyginy

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

“Vull ser el primer esquiador que guanyi la Transat Jacques Vabre”
Aurélien Ducroz Doble campió de la Freeride World Tour i participant a la Transat Jacques Vabre

entrevista