Notícia

Pal Arinsal preveu invertir 6 milions d'euros

El gruix de les inversions aniran destinades a millorar la producció de neu a Arinsal

arinsal,vallnord
El gruix de les inversions aniran destinades a millorar la producció de neu a Arinsal Autor/a: Vallnord-Pal-Arinsal
EMAP, la societat que explota les estacions d'esquí de Pal i Arinsal, invertirà entre 5,5 i 6 milions d'euros per a la temporada vinent. Pràcticament duplicarà la xifra invertida la temporada passada (3 milions d'euros) i s'ajusta a les projeccions previstes en el Pla Estratègic de l'estació.

La principal partida anirà destinada a potenciar el sistema de neu produïda d'Arinsal, on està previst construir una bassa d'aigua per emmagatzemar fins a 27.000 m3. Això els permetrà millorar de forma exponencial la capacitat de producció de neu cultiu, segons va informar el digital Bondia.ad a principis de juny. A més, es canviaran canons i circuits que s'han d'actualitzar. Només la inversió en producció de neu de cultiu a Arinsal la inversió superarà els 2,5 milions d'euros.

A més, estan previstes millores i ampliacions a les pistes. A Pal, per exemple, es durà a terme l'ampliació del Planell i de la pista del Gall i esfarà un nou edifici per a l'esquí club i l'ampliació de l'escola d'Arinsal.

Les noves inversions permetran que en 72 hores de fred es tingui la capacitat de producció de neu per a innivar el 60% de l'estació. Es passarà de captar l'aigua que alimenta el sistema directament del riu a tenir una gran bassa per emmagatzemar l'aigua, de manera que ja no es dependrà de la variabilitat del cabal pròpia d'un riu.

El fet que EMAP generari beneficis per cinquè any consecutiu, -aquest any es preveu que siguin de 500.000 euros- és el que permetrà a la societat l'accés al finançament de l'Associació de Bancs d'Andorra (ABA). Es preveu sol·licitar un préstec de 4,8 milions per a inversions, entre els quals caldrà comptar amb una aportació de 700.000 euros del comú la Massana.

L'any passat Pal-Arinsal va tancar amb una facturació d'uns 19 milions d'euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny