Notícia

La Tuca es reobrirà com a estació d'skimo

La Val d'Aran tindrà la primera estació sense remuntadors exclusiva per a l'esquí de travessa

La Tuca es reobrirà com a estació d'skimo
La Tuca es reobrirà com a estació d'skimo
No, no es tracta de l'obertura dels remuntadors, ni de tornar a trepitjar pistes ni de tornar a obrir l'edifici de serveis per a restaurant, lloguer d'equips o per vendre forfets. La Tuca serà, de fet, només una de les 6 àrees esquiables que es prepararan perquè Vielha i Mijaran es converteixin en una estació de trail i d'esquí de muntanya. El projecte forma part de l'Interreg-Poctefa "Regne de l'Aneto" que l'Ajuntament de Vielha duu a terme juntament amb Luchon i Benasque. Contempla diversos circuits i rutes a través de camins públics ja existents.


La Tuca com a espai esquiable tindrà una nova oportunitat. Un projecte preveu reobrir-la com a estació d'esquí de muntanya conjuntament amb 5 altres àrees de Vielha i Mijaran. El projecte promogut per l'Ajuntament de Vielha ha estat desenvolupat per l'empresa de consultoria de la neu Restneige. El projecte preveu convertir Vielha i Mijaran com a estació d'Skimo i com a centre trail. En xifres el projecte preveu obrir amb 200 quilòmetres de circuits per a l'esquí de muntanya i raquetes de neu i podria estar en funcionament per a la propera temporada. Els circuits estaran distribuïts en diferents sectors del municipi, segons informació avançada pel diari Segre.

La informació ha estat promoguda i anunciada per l'Ajuntament de Vielha i segons els seus impulsors es tracta d'aprofitar l'actual conjuntura en la que l'skimo (esquí de travessa o de muntanya) guanya practicants temporada rere temporada.

Està previst que la gestió de l'estació es faci a través d'una web d'informació i d'una APP, que inclourà els tracks dels circuits, la informació sobre les condicions diàries de cada un d'ells, detalls sobre gruixos i tipologia de neu i el risc d'allaus.

Durant aquest hivern s'han realitzat les classificacions d'aquests mitjançant el model ATES, la qual cosa ha permès dissenyar els circuits amb més garanties, tenint en compte que el risc 0 no existeix a la muntanya.

Maria Vergés, segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vielha e Mijaran, ha informat per mitjà del web municipal que l'estació d'skimo no necessita més que un punt físic d'informació i acollida, i que serà un privat, a través de certamen públic, qui la gestioni sobre la base d'uns criteris preestablerts pel municipi.

A banda de La Tuca hi haurà circuits distribuïts en cinc sectors de Vielha, alguns des de la cota 3.010 de Mulleres fins a la 1.000. Si es compleixen els terminis, es preveu posar-la en funcionament al desembre d'aquest any. Una vegada acabada aquesta primera fase de disseny i execució de l'estació trail i d'esquí de muntanya, l'Ajuntament de Vielha e Mijaran treurà a concurs la gestió del mateix i es preveu que pugui posar-se en funcionament a finals de 2019.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny