Notícia

Tornen els contactes entre la Taula de Treball de la Candidatura Olímpica d'Hivern i el COI

Nou pas de la candidatura olímpica d'hivern Barcelona-Pirineus 2030


La Taula de Treball Permanent per una Candidatura Olímpica d’Hivern Pirineus-Barcelona s'ha reunit aquest migdia al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, amb el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (CIO), Juan Antonio Samaranch, i amb el director adjunt d’aquest organisme, Pere Miró, amb la voluntat d'intercanviar punts de vista sobre l'aspiració catalana a organitzar uns Jocs d'Hivern.


Samaranch i Miró han explicat als assistents els nous criteris establerts pel Comitè Olímpic Internacional (CIO) en la seva “Agenda 2020” i les noves normes aprovades per a la selecció i organització de les seus d’uns Jocs, i han ofert l’inici d’un diàleg informal als membres de la Taula per avançar en el projecte.
 
“Tenim un país preparat per acollir un projecte de país que deixarà un llegat important”, ha dit Gerard Figueras, que ha avançat que al setembre començarà aquesta nova fase de col·laboració amb el COI, els tècnics del qual treballaran amb els de la Secretaria General de l’Esport (SGE) i les institucions de la Taula. En paral·lel, la SGE farà reunions sectorials al Museu Colet i territorials per “explicar arreu del país els objectius de la candidatura”, i s’aprofundirà en una proposta més detallada de les proves i les infraestructures necessàries per celebrar una cita olímpica d’hivern.
 
Pere Miró ha considerat “possible” que els Pirineus i Barcelona puguin acollir uns Jocs tenint en compte els canvis que ha experimentat la societat en els últims anys, sempre i quan sigui un projecte “de país, de ciutat, que tingui sentit i que pugui servir per millorar la societat”. Miró ha dit que la iniciativa catalana “té sentit perquè vincula la muntanya i la ciutat, perquè posa Barcelona al servei del país i perquè els Pirineus gaudeixen avui dia d’una alta projecció a l’exterior”.
 
Per la seva banda, Juan Antonio Samaranch ha detallat els principals aspectes de l’“Agenda 2020”, que es basa en la flexibilitat i que podria beneficiar les aspiracions de Pirineus-Barcelona. Samaranch ha avançat que han baixat les demandes del COI i les Federacions Internacionals a les possibles seus, que el COI assumeix bona part del finançament, a banda de les tasques vinculades a la tecnologia (com el ticketing), i que es permet realitzar proves fora de les seus per no construir noves infraestructures si no s’han d’aprofitar en el futur.
 
Amb aquestes noves condicions, uns Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern són més assequibles a nivell de pressupost i difícilment poden ser deficitaris, ha dit Samaranch. “La candidatura Pirineus-Barcelona té molt sentit i és una bona idea. Fa falta, però, treballar des d’ara mateix i també unitat entre tots els actors que hi intervenen: la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Estat, el teixit esportiu i la societat civil”, ha manifestat el vicepresident del COI.
 
A la reunió també han estat presents la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza; la coordinadora institucional de la Taula i diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, i el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz, a banda de representants d’altres departaments de la Generalitat, de l’àmbit esportiu i d’institucions del territori.
 
D’altra banda, Gerard Figueras ha avançat que al Museu Colet s’obrirà al públic un punt d’informació dedicat a la difusió, promoció i informació de la futura oficina de la candidatura. Aquest centre s'ha obert a la zona operativa del Museu Colet mentre continuen les obres d’aquest recinte i s'ha transformat també per primera vegada en un relat visual de neu, gel, paisatges, esports d'hivern i de l'esperit de l'alta muntanya tan arrelat i present en els Pirineus.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny