Notícia

Òscar Cruz: 'No hi ha res decidit sobre a on es farien les proves d'esquí o snowboard'

El president de la FCEH aclareix els dubtes sobre les seus d'una hipotètica candidatura Barcelona-Pirineus 2030

Òscar Cruz: "No hi ha res decidit sobre on es faran les proves d'esquí o snowboard"
Òscar Cruz: "No hi ha res decidit sobre on es faran les proves d'esquí o snowboard" Autor/a: Diari de la neu
El president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Òscar Cruz, aclareix algunes de les informacions que avui s'han publicat sobre la hipotètica candidatura dels jocs d'Hivern Barcelona-Pirineus per a l'any 2030. La distribució de les seus per a les modalitats d'esquí nòrdic, esquí alpí o surf de neu, encara no estan definides.


Sacsejada entre els membres de la Taula de Treball de la Candidatura Olímpica d'Hivern Barcelona-Pirineus 2030. Des de fa unes setmanes les gestions i treballs per a una hipotètica candidatura per a uns jocs d'hivern a Catalunya s'han tornat a reactivar. Són treballs no preliminars però si de caràcter, en certa manera, prudent i exploratori, i es que la candidatura per al 2030 s'està plantejant força diferent a la plantejada per al 2022.

Avui, però, el diari La Manyana de Lleida ha publicat un avanç d'informació força definit pel que fa a les possibles infraestructures de comunicació. També pel que fa a les seus per acollir les diferents proves de gel i neu de la hipotètica candidatura per a l'any 2030.

El rotatiu lleidatà ja ha anunciat sobre la distribució de les diferents seus per acollir algunes de les competicions dels jocs olímpics d'hivern al Pirineu català. Segons s'ha informat en la seva edició de paper la distribució es faria amb la intenció de dividir totes les proves en quatre seus: una a Barcelona i tres al Pirineu.

Així, per exemple, la adjudicació de les proves de competició en les modalitat d'esquí nòrdic es faria a les estacions d'esquí de fons de l'Alt Urgell. És a dir, a Tuixent La Vansa i Sant Joan de l'Erm, de manera que quedaria descartat fer-ho al Pla de Les Forques, al municipi de Fontanals de Cerdanya, tal com ho contemplava la candidatura projectada per al 2022.

Pel que fa a les estacions d'esquí de la Cerdanya (La Molina i Masella), que en el pla de treball de 2022 havien d'acollir totes les proves de neu (esquí alpí, salts, estils lliure, surf de neu i fins i tot estadi de bobsleight), en la candidatura per al 2030 només acollirien les proves de surf de neu i estil lliure.

La gran novetat seria la incorporació de la Val d'Aran (Baqueira), que seria l'estació destinada a acollir les proves d'esquí alpí. Barcelona continuaria sent la seu de les proves de gel.

La notícia, com era de preveure, ha causat certa perplexitat en el món de la neu. Aquesta tarda el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) Òscar Cruz ha explicat a Diaridelaneu, preguntat per aquesta qüestió, que la informació publicada per l'esmentat diari no és correcte, ja que la distribució de proves anunciada pel mitjà en la seva edició de paper encara no s'ha tractat a la taula de treball que prepara la hipotètica candidatura.

Per contra, Cruz sí que ha anunciat que els treballs que ara lidera la Generalitat de Catalunya, -després que l'Ajuntament de Barcelona fes un pas al costat per entendre que es tractava d'una candidatura de país- serà per fer una candidatura transversal i de país. En aquest sentit el president de la Federació ha volgut senyalar que "hi haurà proves que es podrien fer a moltes de les estacions del Pirineu. Però en concret en quina, això no està decidit o definit".

Pel que fa a aspectes més concrets, com ara si era cert que Baqueira acolliria les proves d'esquí alpí o que La Molina seria la receptiva per acollir les de surf de neu, ha insistit i ha volgut deixar clar "que això encara no s'ha tractat. No sé d'on ho han tret".

El president de la Federació, entitat que a la pràctica lidera la proposta de candidatura conjuntament amb la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Taula de Treball de la Candidatura Olímpica d'Hivern iBarcelona-Pirineus 2030, si que ha volgut destacar que ara com ara ja "s'ha començat a treballar amb un altre plantejament a l'inicial que va sortir de l'Ajuntament de Barcelona per a la candidatura de 2022".

Cruz també ha senyalat "que s'intentarà fer una candidatura colze a colze amb el COI, amb qui ja hi ha iniciades converses i alguns treballs".

Finalment ha demanat no difondre rumors o informacions que no s'ajustin a la realitat o als treballs o conclusions ja definides: "Crec que ara estem treballant en la direcció correcte i penso que les perspectives són bones. El que ha passat avui crec que no toca. Ens equivoquem si els agents implicats, i això inclou els mitjans de comunicació, que en aquest sentit fan una feina importantíssima, comencem a remar en direccions diferents. Ara el que sí que toca és preparar una candidatura ferma d'acord amb els nous requisits del COI, que obren la possibilitat d'incloure seus que fins ara no s'havien plantejat. Des del primer moment s'ha tingut en compte que aquesta candidatura ha d'involucrar a tot el Pirineu, des de l'oriental a l'occidental. I volem una candidatura que resulti guanyadora" ha conclós.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny