Notícia

La Vall Fosca posa en marxa el telefèric

Es pot adquirir un tiquet conjunt per viatjar en el telefèric i visitar el Museu Hidroelèctric de Capdella

La Vall Fosca posa en marxa el telefèric  fins al 30 de setembre
La Vall Fosca posa en marxa el telefèric fins al 30 de setembre Autor/a: espaciorural.com
La temporada turística d’estiu del telefèric de la Vall Fosca anirà del 30 de juny al 30 de setembre i, com a novetat, s’oferirà un tiquet conjunt per accedir a aquest mitjà de transport i al Museu Hidroelèctric de Capdella. La infraestructura dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per la Vall Fosca i als 32 estanys que en formen part.

El servei de telefèric de Sallente-Estany Gento, l’únic a la zona sud dels Pirineus, estarà actiu de les 8 a les 19 h i sempre amb la possibilitat de fer viatges suplementaris a partir de 10 persones. Es pot adquirir un tiquet conjunt per viatjar en el telefèric i visitar el Museu Hidroelèctric de Capdella (anada i tornada, 18 euros per als adults i 12 per als menors de 10 anys). A més, les famílies nombroses amb fills menors de 18 anys tenen un descompte del 50% sobre el preu final, i l’últim viatge de pujada del dia val només 5 euros l’anada, en comptes dels 12 euros de la tarifa normal.

També s’ofereix servei de restauració als dos bars i restaurants existents, que es troben al peu del telefèric (Vall Fosca 1.750) i a l’arribada a dalt (Telefèric 2.200), on s’inclou un menú de muntanya.

Des de l’estany Gento, punt d’arribada del telefèric a la cota 2.200, es poden fer diferents tipus de caminades, pensades per a tots els públics, com la via verda del carrilet, un camí de 5 km sense desnivells amb encant que recorre l’antiga via del carrilet, que servia per transportar material i treballadors i que passa per petits túnels; el GR11, que comunica la Vall Fosca amb Espot i amb la Vall de Boí per la vall de Riqüerna, o rutes pels 32 estanys que formen aquesta impressionant zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Al centre d’informació del parc nacional, ubicat a la cota 2.200, es pot visitar l’exposició permanent, rebre informació turística de la zona i participar als tastets de natura que s’hi ofereixen de dilluns a divendres per conèixer millor aquesta zona del parc. Cal afegir que és recomanable aprofitar l’excursió a la Vall Fosca per visitar el Museu Hidroelèctric de Capdella, que explica el paisatge de la zona dels estanys, les actuacions que s’hi van fer per construir la central i els canvis que va suposar per a la gent del territori (educació, lleure, comunicacions, etc.). Per a més informació: www.vallfosca.net/museu i www.facebook.com/museuhidroelectric.

L’horari de sortida del telefèric des de la part inferior, l’estany de Sallente, és el següent: a les 8, a les 9, a les 11 i a les 14.30 h, i a les 18.30 h (en aquest cas, només al juliol i a l’agost). Si hi ha més de 10 persones, també hi haurà sortides a les 12.30, 15.45 i 17 h. Els descensos són a les 8.15, a les 9.15, a les 11.45, a les 13 i a les 18 h, i a les 19 h (només al juliol i a l’agost). Els viatges a partir de 10 persones seran a les 15.15 i a les 16.30 h.

El telefèric de la Vall Fosca va ser construït l’any 1981 per l’empresa Fuerzas Eléctricas de Cataluña, SA (FECSA) per facilitar el transport del personal i de materials durant la construcció de la nova central hidroelèctrica reversible de Sallente-Estany Gento. Actualment, fa un ascens des de Sallente (1.750 m) fins a l’estany Gento (2.200 m), amb un recorregut lineal de 700 metres i un desnivell de 450 metres, que es fa en uns 14 minuts. Té capacitat per a 58 persones.

Més informació:

Turisme Vall Fosca - Ajuntament de la Torre de Capdella
Tel. 973 66 30 01
Web: www.vallfosca.net

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Casa del Parc a Boí
Tel. 973 69 61 89

Casa del Parc a Espot
Tel. 973 62 40 36
Web: www.gencat.cat/parcs/aiguestortesEntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


17%


17%


67%

6 vots