Notícia

Comença la festa de la neu als Andes argentins

A l'obertura de Les Leñas i Caviahue fa una setmana, avui s'afegeixen bona part de les estacions d'esquí argentines

chapelco
Imatge d'avui a Chapelco. Començar la festa de la neu als Andes argentins Autor/a: Facebook Chapelco
Comença la festa de la neu a les estacions argentines. Com és habitual en el calendari d'obertura de la temporada de l'esquí al continent sudamericà, les estacions d'esquí comencen a obrir remuntadors i pistes a finals de juny o principis de juliol.


Avui fa just una setmana obrien instal·lacions les estacions d'esquí de Las Leñas i Caviahue. Totes dues van ser les encarregades de donar el tret de sortida de la temporada a l'Argentina. Si la primera obria amb pràcticament tot al 100%, la segona ho feia en molt bones condicions però amb una part de pistes i remuntadors encara no disponibles.

Ahir divendres va obrir Cerro Castor. L'estació de la Tierra del Fuego es va iniciar en la temporada amb aproximadament el 75% de pistes i instal·lacions obertes, encara que aquestes són dades no facilitades per l'estació i que s'han obtingut a partir del comunicat de neu que publica avui mateix l'estació en la seva pàgina web .

Totes les estacions de la Patagònia obertes

També ahir divendres es va sumar a l'obertura de temporada la sempre fotogènica Cerro Bayo, encara que ho va fer amb limitacions. Segons ha informat l'estació de Vila La Angostura, per aquest cap de setmana estarà obert al sector principiants i l'escola d'esquí i surf de neu, a més dels paradors-restaurants del peu de pistes i de la cota mitjana. El remuntador habilitat per accedir al sector obert, a la cota mitjana de l'estació, és el telecadira Principal.

Avui dissabte s'uneixen a la festa Cerro Catedral, que ha informat via xarxes socials que tindrà obertes la zona baixa, amb les instal·lacions destinades a debutants: les Màgic Carpet 2 i 3, Baby Base i a la Plaza Oertle el telecadira Princesa 1 i el teleesqui Plaza. La resta de la muntanya s'anirà habilitant de forma gradual, encara que el telecabina Amancay i el telecadira Diente de Caballo s'obriran diumenge per ús turístic. També l'històric (Cable Carril).

Una de les estacions més importants d'Argentina, Cerro Chapelco, s'uneix hui dissabte a festa. L'estació habilitada a la falda dels "cerros" Mocho, Teta i Escalonado habilitarà en el seu primer dia de la temporada el Telecabina, el Telecadira 63, el telecadira Graeff i el telecadira Ranxo Gran, el que fa suposar que es tracta d'aproximadament el 50 de pistes i instal·lacions, a més de tots els serveis oberts.

També a la Patagònia obrirà demà diumenge l'estació d'Esquel, La Hoya. Segons el comunicat oficial de l'estació difós via xarxes socials estarà obert el telecadira quàdruple, tot i que no s'especifica quins van a ser les pistes obertes per lliscar amb esquís o taula de surf.

L'estació que encara no ha pogut comunicar data d'obertura és Penitentes. A part d'aquests 8 centres d'esquí, als quals es pot considerar com els més importants atenent al nombre de quilòmetres i superfícies esquiable, així com per nombre d'instal·lacions i remuntadors, hi ha altres centres d'esquí més petits, considerats més aviat com Parcs de neu. D'entre aquests cal destacar Las Pendientes Cerro Perito Moreno, el Cerro Batea Mahuida, el Centre de Ski Valdelén, El Calafate Mountain Park i Els Puquios.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyginy

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

“Vull ser el primer esquiador que guanyi la Transat Jacques Vabre”
Aurélien Ducroz Doble campió de la Freeride World Tour i participant a la Transat Jacques Vabre

entrevista