Notícia

L'aranès May Peus reelegit president de la RFEDI

May Peus
May Peus Autor/a: RFEDI
May Peus repetirà en el càrrec de president de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern després de ser reelegit per l'Assemblea General celebrada el dissabte 30 de juny a la seu de la federació, situada a Sant Sebastià dels Reis (AC-Hotels ), aconseguint 29 vots enfront de l'altre candidat, Juan Ramón Blanco, que va aconseguir-ne 8.

May Peus Espanya, que va estar al comandament de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern des del 20 de setembre de 2014 fins aquest mes de juny, ha estat reelegit com a nou president de la RFEDI per al mandat corresponent al cicle olímpic 2018-2022.

El resultat ha estat clar amb 29 vots a favor del candidat aranès per 8 del candidat de Madrid i dos vots en blanc. El president reelegit ha agraït a l'Assemblea el reconeixement i suport majoritari i ha comentat que "aquesta federació té un projecte esportiu clar en marxa plasmat en el nostre pla estratègic que ja ens ha donat medalles olímpiques, en mundials i globus de vidre de Copes del Món i seguirem en aquesta línia perquè els esports d'hivern siguin cada vegada més coneguts i valorats a Espanya i creixi el nombre de practicants".

L'Assemblea General que vota la presidència està formada per 41 membres, tot i que avui dos no han pogut estar presents, de manera que han dipositat el seu vot a l'urna 12 presidents de federacions autonòmiques, 14 clubs, 7 esportistes, 4 tècnics i 2 representants de jutges i delegats tècnics.

Després de l'elecció del president, l'Assemblea ha procedit a l'elecció de la Comissió Delegada formada per representants de presidents de forces armades, clubs, esportistes, entrenadors i delegats tècnics i jutges.

May Peus Espanya

El nou president, de 46 anys, és aranès nascut a Baqueira Beret i llicenciat en ADE. Va ser corredor d'esquí alpí i va arribar a estar a l'equip nacional de la RFEDI d'aquesta disciplina en els anys 90; més tard es va titular com a entrenador nacional. Va treballar durant 19 anys al club CAEI de la Vall d'Aran, on va ser entrenador, director tècnic i gerent. També va ser coordinador d'infantils de la RFEDI amb el primer mandat d'Eduardo Roldán i va treballar durant 8 anys durant els hiverns australs a Nova Zelanda com a entrenador.

L'aranès es va presentar a la reelecció de la RFEDI amb un programa electoral que es fonamenta en el Pla Estratègic que ja va posar en marxa el seu equip en 2016 però amb importants novetats.

Durant els 4 anys de la presidència de May Peus Espanya (2014-2018), hi ha hagut un canvi espectacular en l'àmbit esportiu. S'ha passat de 9 esportistes en estructures esportives als 29 actuals i s'han triplicat els dies de jornades en neu gràcies a iniciatives innovadores com la Casa Espanya a Saas Fee (Suïssa) que a l'estiu permet realitzar concentracions als diferents equips RFEDI i fins i tot CETDI a un cost molt assequible.

En l'àmbit d'èxits en el pla esportiu destacar l'excel·lent actuació dels esportistes de la RFEDI als Jocs de PyeongChang18: el bronze olímpic de Regino Hernández snowboard cros (SBX), acabant amb 26 anys sense medalla en uns jocs d'hivern, i el diploma olímpic (7a) de Queralt Castellet en surf de neu halfpipe. Lucas Eguibar va aconseguir el Globus de Cristall (inèdit per a l'Estat espanyol fins al moment) en guanyar el circuit de Copa del Món de SBX a 2015.

A més, els tres esportistes citats han estat també medallistes en els Mundials de surf de neu: Castellet en Kreischberg 2015 amb la plata en halfpipe (va acabar amb la sequera de 41 anys sense medalles en campionats del món d'hivern) i en 2017 a Sierra Nevada Lucas Eguibar va aconseguir doble medalla en individual de SBX i amb el seu company Regino en la prova d'equips. S'han aconseguit també resultats remarcables en disciplines no olímpiques com el múixing amb campions del món i europeus. Més enllà dels podis, certificar la millora dels rànquings de molts dels esportistes d'alpí (7 esquiadors estan en el top 50 mundial de la seva edat) i tres d'ells estan en el top 100 del rànquing FIS d'SL (Núria Pau, Juan del Camp i Quim Salarich). Aquesta millora global no hauria estat possible sense l'augment del 83% de mitjana de la quantitat d'hores en neu.

Pel que fa a la gestió econòmica ha estat històrica: en aquests 4 anys s'han aconseguit grans patrocinis (Movistar, AC-Hotels i Audi). S'ha treballat amb un guió ben definit i s'ha desenvolupat el Pla Estratègic dels Esports de Neu presentat el 2016 i aplicat des de llavors amb èxits esportius, econòmics i institucionals.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots