Notícia

La unió per pistes entre Pal i Arinsal permetria seduir 25.000 esquiadors més

La connexió que ara només es fa per telefèric està previst que també es pugui fer esquiant

esquiador,arinsal,pal
La connexió enyre Pal i Arinsal que ara només es fa per telefèric està previst que també es pugui fer esquiant Autor/a: Diaridelaneu.cat
Pal i Arinsal ja han iniciat el pla estratègic d'unió fisica per pistes i remuntadors. La connexió esquiant entre els dos sectors és un dels objectius que marca el full de ruta a l'estació de La Massana. La unió, però, tindrà un cost superior als 20 milions d'euros, ja que preveu construir tres nous remuntadors, instal·lacions de neu produïda i almenys una pista de dificultat blava. L'objectiu final és que es pugui baixar esquiant des de l'Alt del Port Negre, a Arinsal, fins a Setúria o al Coll de la Botella.

L’objectiu d’EMAP és la connexió esquiable entre els dos sectors que formen avui l’estació, Pal i Arinsal, i així ho preveu el pla estratègic que està desplegant. L’actuació suposaria un revulsiu per a l'estació d'esquí de La Massana ja que posaria a l’abast del visitant no només un increment en quilòmetres de pistes, sinó que permetria unir esquiant els dos sectors i a la vegada augmentar de forma important el volum de clients. Així, segons les projeccions de què disposa l’estació, la unió dels dos sectors representaria entre 20.000 i 25.000 esquiadors més per temporada.

Segons informa avui el digiotal andorrà Bondia.ad, el full de ruta preveu que aquesta unió es pugui fer en un termini de deu anys, tenint en compte que suposa una forta inversió. Això sempre que no hi hagi un soci privat interessat a entrar a EMAP. Aquesta possibilitat, però, està descartada ara per ara, segons va assegurar el cònsol menor de la Massana, Raül Ferré. “No estem treballant per comptar amb un soci privat a l’estació”, va dir al mateix temps que va declarar que els esforços se centren a millorar el domini esquiable (actuar a les zones de debutants, assegurar la innivació i incidir en els serveis) i l’organització d’esdeveniments esportius. Ferré va recordar que el pla estratègic ja ha arrencat i que està en “bona via”.

Des de l’estació d’esquí massanenca sempre s’ha posat en relleu que la connexió entre Pal i Arinsal seria un pas endavant i el seu director general, Josep Marticella, va explicar darrerament que cada cop hi ha “més pressió” pels dos sectors per unir-se. Amb tot, la unió esquiable de Pal i Arinsal suposaria una inversió de 25 milions d’euros i avui l’empresa no té pulmó financer per fer front per si sola a aquest tipus d’actuac ions. En tot cas, Pal-Arinsal està preparant el terreny per assolir aquesta millora i cada inversió que ara es porta a terme està orientada cap a aquest objectiu. Aquest és el cas del nou edifici de serveis del Coll de la Botella, inaugurat a finals del 2017. La instal·lació va suposar el primer pas cap a la connexió esquiable entre els dos sectors, una connexió que ara només es pot fer a través de telefèric i això fa que sigui menys atractiva per als esquiadors.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots