Notícia

Retorn de Kilian Jornet amb triomf a la Marathon du Mont-Blanc

Kilian Jornet va guanyar amb un temps de 3h54'54 '' i s'imposà a Marc Lauenstein (3h58'15 '') i Stian Angermund-Vik (4h00'07 '')


Jornet tornava a la competició tres mesos després de la seva lesió al peroné i s'ha sentit bé al llarg dels 42km i 2.780m de desnivell positiu d'una prova que ha estat retransmesa de forma íntegra en els canals de Facebook i Youtube de Salomon.


Tres mesos després de fracturar-se el peroné, Kilian Jornet s’ha tornat a posar un dorsal per competir a la segona cita de les Golden Trail Series. Jornet s’ha sentit bé físicament en els 42km i 2.780m de desnivell positiu i ha estat el primer en creuar la línia de meta amb un temps de 3h54’54 ”. El suís Marc Lauenstein (3h58’15 ”) i el noruec Stian Angermund-Vik (4h00’07 ”) l’han acompanyat al podi. “M’he sentit bé físicament al llarg de tota la carrera. Sabia que a les pujades no hi hauria problema però que en els trams de baixada hauria d’anar una mica més a poc a poc”, explica Jornet.

En les últimes setmanes, l’atleta de la Cerdanya ja havia començat a córrer i arribava amb ganes d’avaluar el seu estat i veure com reaccionava la seva cama en competició. La cita, el Marathon du Mont-Blanc, ha estat la segona prova d’unes Golden Trail Series, que com a Zegama, han tornat a presentar una línia de sortida d’un nivell altíssim. La calor ha acompanyat els participants al llarg d’un recorregut que és un dels millors escenaris de trail running del món, amb sortida a Chamonix, al cor de les muntanyes europees. “Ha fet molta calor així que ha estat dur. Era qüestió de gestionar-ho bé, sortir a controlar i arribar bé al final que és on començava de veritat la cursa per evitar problemes musculars o un cop de calor”, diu Jornet.

Durant els primers quilòmetres, Jornet s’ha mantingut al top10 d’un grup de cap que ha liderat fins Tré Le Champ 2 (km 31), el corredor basc de Salomon, Aritz Egea. Jornet es col·locaria segon, precisament darrere d’Egea, en l’ascens a Col de Posettes (km 22, 1998m). “A la pujada a Posettes he vist que anava bé. Després sabia que venia un primer tram de baixada més tècnic on no perdria temps. He buscat agafar un bon ritme, intentant anar una mica més ràpid però controlant per no tenir problemes de rampes o de calor “, explica Jornet.

L’atleta de la Cerdanya ha atacat poc abans de la Flégère (km 37) per posar-se al capdavant i mantenir-se en la primera posició fins a una meta que ha creuat amb un temps de 3h54’54”, seguit del suís Marc Lauenstein (3h58’15”) i del noruec Stian Angermund-Vik (4h00’07 ”). En categoria femenina la victòria ha estat per Ruth Croft, amb Anada Nilsson segona i Eli Gordón tercera. Jornet ha gaudit en una segona cita de les Golden Trail Series que li ha permès tornar a posar-se un dorsal i competir amb alguns dels millors corredors de trail running del món. “L’important avui per a mi era veure que la cama està bé i que la forma està de tornada després de tres mesos recuperant-me d’una lesió”, conclou.

La prova ha estat retransmesa de forma íntegra a través del canal de Facebook i Youtube de Salomon, on qualsevol pot tornar a veure-la i gaudir-ne.

Classificació masculina
1. Kilian Jornet – 3h54’54’’
2. Marc Lauenstein – 3h58’15’’
3. Stian Angermund-Vik – 4h00’07’’
4. Thibaut Baronian – 4h00’49’’
5. Aritz Egea – 4h02’28’’
 
Classificación femenina
1. Ruth Croft – 4h37’30’’
2. Ida Nilsson – 4h39’37’’
3. Eli Gordón – 4h41’01’’
4. Anne Lise Rousset – 4h53’04’’
5. Megan Kimmel – 4h55’05’’

http://mbm.livetrail.run/

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista