Notícia

La 30a edició del premi Pica d'Estats incrementa la dotació econòmica

Boí-Taüll,panoramica,forapista
La 30a edició del premi Pica d'Estats incrementa la dotació econòmica Autor/a: Boí-Taüll
La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, ha convocat el 30è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, que inclou com a novetat l’increment de la dotació econòmica fins als 45.000 euros.

El Premi “Pica d’Estats” arriba a la seva 30a edició, com també l’any vinent complirà 30 anys el Patronat de Turisme. Per aquest motiu, i amb la finalitat de donar-li una projecció encara més gran en l’àmbit dels mitjans de comunicació, el certamen periodístic incrementarà la seva dotació econòmica dels 40.000 fins als 45.000 euros.

El guardó mantindrà les 8 categories i incorporarà com a novetat un premi especial de 10.000 euros al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories. D’aquesta manera, el 30è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, TV i Internet inclourà un premi de 10.000 euros i altres set de 5.000 euros cadascun.

Les 8 categories del certamen són les següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, Internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre adreçat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

En aquesta nova convocatòria, poden optar al premi tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma entre el 19 d’octubre de 2017 i el 18 d’octubre de 2018. El període d’inscripció estarà obert des del 19 d’octubre fins al 19 de novembre de 2018, ambdós inclosos. 

La inscripció es pot fer al web www.aralleida.cat/pica. i, per tal de formalitzar-la, cal que l’autor o autors (o qualsevol persona o entitat que n'acrediti el consentiment) facin arribar els treballs i els remetin a Premi “Pica d’Estats”. Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (Rambla de Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida). I també via on-line a l’adreça www.aralleida.cat/pica.

Un mateix autor o autors només hi podran presentar un màxim de tres treballs per categoria, prioritzant aquella que es consideri que reflecteix amb més fidelitat el llenguatge del mitjà, a excepció dels treballs de fotografia, amb què podran optar en dues categories.

El jurat és format per professionals amb una trajectòria reconeguda dins del món de la comunicació. El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida el dissabte 2 de febrer de 2019.

Referent del periodisme turístic

El premi turístic internacional, que convoca anualment la Diputació de Lleida, s’ha convertit en un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional, tant per l’alt nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges i pel prestigi dels membres del jurat.

El certamen va rebre en la seva darrera edició un total de 187 treballs, 28 dels quals van correspondre a premsa internacional, 126 a l’àmbit estatal i 33 a local. Els 28 treballs internacionals eren de 8 països estrangers, que són Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Bielorússia, Itàlia, França, el Regne Unit i el Japó.

Més informació:
Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat/pica.

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


40%


8%


52%

77 vots