Notícia

Primeres bigues a la plataforma de Soldeu

L'obra ha d'estar enllestida al novembre, coincidint amb l'inici de temporada d'esquí

plataforma,obres,soldeu,bigues
Primeres bigues a la plataforma de Soldeu Autor/a: Diaria Ara.ad / A.H.
La construcció de la plataforma de Soldeu entra en el moment decisiu. Aquesta setmana es comencen a col·locar les bigues sobre els fonaments. La plataforma ha d'estar enllestida al novembre, coincidint amb l'inici de temporada d'esquí.


Avui s'ha començat a col·locar la primera de les setze bigues de 80 metres que sustentaran l'estructura de la plataforma esquiable que s'està construint al peu de pistes de Soldeu, per ampliar l'arribada de la pista Avet. Fa només uns dies s'hi ha instal·lat una grua de grans dimensions que pesa 1.000 tones. S'han necessitat fins a 40 camions per traslladar-la a peces i és un exemple de la magnitud d'aquesta obra d'enginyeria, una de les més envergadura que s'ha fet mai a Andorra.

El pàrquing del Tarter s'ha habilitat com a centre logístic i s'hi estan acabant de soldar les 16 bigues que arriben per parts des de Madrid i la Corunya i que un cop muntades mesuren 90 metres i pesen 160 tones.

Des d'allí es pujaran fins a Soldeu pel camí Gall de Bosc, que s'ha asfaltat i habilitat perquè puguin transitar-hi els camions. Els responsables del projecte volen acabar la plataforma al novembre. El pas de les bigues és l'operació de més envergadura dels treballs de construcció de la plataforma, ja que es necessita una jornada sencera per transportar cadascuna de les barres.

El pàrquing quedarà pendent d'enllestir però es podrà utilitzar parcialment durant les finals dels campionats del món d'esquí del març del 2019.

Les obres van començar ara fa un any i els mesos de juliol i agost seran determinants perquè es pugui complir el termini.

Informació d'Ara.ad i AndorraDifusió.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny