Notícia

Ricard Font substitueix Enric Ticó com a president dels FGC

El fins ara president de FGC passarà a dirigir l'empresa pública Cimalsa

Ricard Font i Enric Ticó en una imatge d'arxiu a Port Ainé
Ricard Font i Enric Ticó en una imatge d'arxiu a Port Ainé Autor/a: Diari Ara
Ricard Font, ha estat nomenat nou president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), en substitució d'Enric Ticó, que serà proposat com a nou director de Cimalsa, una empresa pública de la Generalitat de Catalunya que promociona, gestiona i administra centrals integrades de mercaderies.


El Consell Executiu d'aquest dimarts ha decidit que el fins ara secretari d'infraestructures i mobilitat, Ricard Font, sigui el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en substitució d'Enric Ticó.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu que Ticó serà proposat com a nou director de Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques SAU (Cimalsa) i ha concretat que ho decidirà el consell d'administració d'aquesta empresa pública. El director general de Cimalsa des del 2011, Isidre Gavín, serà qui substitueixi Ricard Font com a secretari d'infraestructures i mobilitat.

Les línies de tren de l'operadora catalana han estat posades com a exemple d'eficiència de gestió per part del govern català, sobretot en comparació amb les de Renfe, quan el servei de la companyia estatal patia alguna de les seves reiterades incidències. FGC també ha jugat un paper clau per desencallar la construcció dels accessos ferroviaris al port de Barcelona, amb un projecte compartit amb l'estatal Adif.

A més, FGC també és l'operador de les estacions d'esquí de la Generalitat de Catalunya, entre les quals La Molina, Vall de Núria, Port Ainé, Espot i Vallter 2000.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny