Notícia

Font Romeu recorda el 50è aniversari com a centre d'entrenament preolímpic

Aquesta setmana també s'obren els dos telecadires per a les activitats de senderisme

font romeu,estadi
Font Romeu recorda el 50è aniversari com a centre d'entrenament preolímpic Autor/a: Captura de pantalla
Font Romeu celebra aquests dies el 50è aniversari de la Ciutat preolímpica, instal·lacions creades expressament pels jocs olímpics de Mèxic de l’any 1968 com a centre d’entrenament per a la delegació francesa.

El 1963, un any preolímpic, tots els esportistes i atletes francesos passen per les instal·lacions esportives de Font Romeu per preparar-se, en alçada, pers als jocs olímpics de 1964, i sembla que amb bons resultats. L'any 1965 el Ministre d'esport de França, l'alpinista MauriceHerzog, decideix que Font Romeu esdevingui la seu definitiva del Liceu Esportiu, màxima institució de formació esportiva i residencial del país.

La decisió es pren per una conjuntura clau: els jocs olímpics de 1968 se celebren a Ciutat de Mèxic, ubicada a 2.000 m. d'alçada s.n.m i Font-Romeu, a 1.750 m, amb un clima sec i solejat, esdevé una plataforma ideal per a preparar els esportistes francesos en alçada.

I l'elecció dóna resultats: el 1968 els esportistes que havien passat per Font Romeu tornen a obtenir grans resultats i medalles als jocs olímpics.

Actualment la ciutat preolímpica de Font Romeu, gràcies a la investigació sobre els beneficis de l'entrenament en altura i la gran afluència d’atletes d’elit, la situen com a campament base “d’alçada" pels equips tant de França com internacionals de cares als Jocs de París del 2024, alhora que les recents inversions en infraestructures esportives confirmen la seva renovada excel·lència atlètica.

Els actes festius d’aquest 50è aniversari, i que clouran divendres, compten amb activitats de tot tipus, des de jornades de portes obertes fins a activitat esportiva, concerts, teatre o conferències entre moltes altres.

D'altra banda aquesta setmana també s'han posat en marxa els dos telecadires per a les activitats de senderisme. Aquests dos remuntadors permeten una passejada panoràmica per la zona i a la vegada esdevenen un accés fàcil i còmode a la zona de les Bulloses i l'itinerari dels 9 i 13 de llacs d'aquesta zona lacustre.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny