Notícia

Evacuats 6 esquiadors del telecabina Jean Pierre de Cerro Bayo

Una avaria en el telecabina de l'estació de Villa La Angostura va obligar a realitzar l'evacuació de 6 esquiadors que viatjaven en una cabina.

telecabina,cerro bayo
Base del telecabina Jean Pierre de Cerro Bayo Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'avaria va passar ahir dijous i l'operatiu de rescat el van realitzar l'equip de pisters (patrullers) del centre. Les tasques es van allargar uns 40 minuts des que es va aturar el telecabina fins que van baixar als esquiadors, segons informen els mitjans locals. Cap esquiador va patir ferides o lesions.


Un grup d'esquiadors van ser rescatats ahir dijous d'un telecabina de Cerri Bayo, a Villa La Angostura (Patagònia,Neuquén, Argentina). No hi va haver de lamentar ferits i segons informen els mitjans locals l'avaria va succeir quan dues cabines van partir de l'estació de sortida a molt poca distància entre si. En advertir aquesta incidència, i per evitar el xoc a l'estació d'arribada (retorn del telecabina), el personal de la instal·lació va decidir aturar el remuntador i procedir a l'evacuació de sis persones.

Santiago Mazza, director de muntanya del Cerro Bayo, va confirmar al mitjà local LM Neuquén que van haver de "baixar als passatgers d'una cabina amb el sistema de ràpel". Aquest procés va durar prop de 20 minuts, encara que des que van frenar el telefèric fins que els van baixar van passar uns 40 minuts.

Segons ha informat Mazza, una de les cabines va partir a 50 metres de la precedent, en comptes dels 100 metres habituals de distància, de manera que els conductors del remuntador van determinar evacuar els ocupants per precaució.

"Els vam fer baixar per precaució i es va fer en el lloc més baix possible", va explicar el gerent de muntanya de l'estació. A la cabina evacuada anaven sis persones, entre les quals hi havia un nen. Es dóna la casualitat que la temporada passada també hi va haver un incident idèntic en aquest mateix remuntador.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista