Notícia

La Cambra de Comerç d'Andorra continua endavant amb el projecte d'un Aeroport d'Andorra

La Cambra ha informat de l'interès de tres grups internacionals per finançar un hipotètic aeroport nacional

aerolineas argentinas,avio
La Cambra de Comerç d'Andorra continua endavant amb el projecte d'un Aeroport d'Andorra Autor/a: Diaridelaneu.cat
Semblava una notícia "globus sonda", o sigui, de les que apareixen un dia, provoquen certa expectació  per captar l'opinió i després ja no se'n torna a saber més. Però no, la de l'anunci d'un aeroport nacional d'Andorra publicada per primera vegada a mitjans de juny passat, no sembla una informació d'aquesta mena. La Cambra de Comerç d'Andorra continua amb els estudis per valorar si el projecte és viable.


Tot i que el projecte es troba encara en fase d'estudi, avui la ràdio-televisió andorrana recull les declaracions del president de la Cambra de Comerç andorrana, Miquel Armengol, segons les quals apunta que hi ha inversors importants a l'espera dels estudis de viabilitat per construir un aeroport amb una pista de 2,5 quilòmetres i que, fins i tot, podria tenir connexions a planificar amb Frankfurt, Moscou i Dubai.

L'estudi es va encarregar el passat mes de juny a una empresa francesa especialitzada i es farà per fases. En el seu moment es va confirmar però que, si la primera fase de l'estudi ja és negativa a la possibilitat de construir un aeroport a Andorra, l'estudi podria quedar aturat. 


Segons les declaracions del president de la Cambra a la televisó andorrana, cadascuna de les fases en estudi costarà uns 30.000 euros i en cas que acabés en positiu -sobre la possibilitat de tirar endavant la infraestructura-, només la pista ja requeriria una esplanada de prop de 2,5 quilòmetres, instal·lacions a banda. No ha explicat, però, quina podria ser la ubicació de l'aeroport dins el Principat però sí que el projecte podria anar vinculat a propostes immobiliàries de luxe.

Albert Batalla ho va qualificar en el seu moment de "ficció"

L'alcalde de la Seu d'Urgell, en declaracions recollides per la ràdio-televisió andorrana també el passat mes de juny, ja va qualificar de projecte-ficció aquest estudi impulsat per la Cambra andorrana. Albert Batalla ja va sentenciar que l'aeroport d'Andorra és i serà el de la Seu d'Urgell.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyginy

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

“Vull ser el primer esquiador que guanyi la Transat Jacques Vabre”
Aurélien Ducroz Doble campió de la Freeride World Tour i participant a la Transat Jacques Vabre

entrevista