Notícia

El parapent, el vol més lliure i ecològic

El Pirineu i els seus contraforts són una de les millors zones del món per a la pràctica del parapent

parapent,bateig de vol,montrebei
Selfie d'un bateig de vol a prop del congost de Montrebei Autor/a: Entrenuvols.com
Va ser a mitjans dels anys 80, quan l’ala delta va tocar sostre, que molts dels seus practicants es van passar a una modalitat més còmoda i lleugera: el Parapent. Arribada com una tendència a l’alça pels practicants de muntanyisme i alpinisme dels Alps, aviat s’adopta amb força al vessant sud del Pirineu, gràcies sobretot a les bones condicions dels corrents tèrmics d’orientació vertical que ofereix la serralada.

A mitjans dels 90 el parapent arriba al seu màxim exponent en practicants, escoles i empreses de vol, que proliferen pels municipis de diverses valls i contraforts del Pirineu. Actualment el nombre de practicants i zones adients per a la seva pràctica està estabilitzat (prop de 1.000 federats).

Els vols en parapent són considerats una modalitat esportiva i aèria que pot implicar risc, motiu pel qual és del tot necessari iniciar-nos en una escola de vol per començar a practicar. Una bona opció són els “bateig de vol” que ofereixen les escoles i, a partir d’aquestes, veure com podem progressar.

Els parapents d’avui permeten una progressió gradual, ja que tenen poc a veure amb els dels anys 80. Per mides, característiques i tècniques de vol, la seva evolució ha estat vital per a la seguretat. Les escoles de vol són les que ens informaran dels requisits físics o de material (roba, calçat, guants, etc) que necessitem per a una primera sessió. Cal tenir present que amb el parapent podem fer vols d’uns pocs centeners de metres arran de terra o arribar a fregar altures properes als 3.000 m. Segons nivell, és clar.

També de les condicions econòmiques i els condicionants meteorològics, aquest darrer un factor clau per al parapent. Tot i que es pot volar tot l’any el cert és que la millor època per fer-ho són els mesos de juny a setembre.

A Catalunya l’organisme que regula la pràctica, la formació i les llicències és la Federació Aèria Catalana (C/ Guipúscoa 23, Barcelona) i són 10 les escoles que podem trobar per iniciar-nos en la seva pràctica.

I molt important: el parapent és un esport apte per a totes les edats -qui pot còrrer, pot volar-, ecològic, silenciós, que no contamina i que permet veure i viure la natura d’una forma espectacular. Us hi animeu?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny