Notícia

Els equips tècnics d'alpí de la FCEH entrenaran a la Patagònia

El Bolsón y Cerro Perito Moreno seran la seva base d'entrenament

perito moreno
El Bolsón y Cerro Perito Moreno seran la seva base d'entrenament Autor/a: Cerro Perito Moreno
Després de la corresponent concentració europea, els esquiadors catalans viatjaran el 13 i 14 d’agost a Argentina per entrenar-se en plenes condicions hivernals. Tres setmanes on treballar més volum i de qualitat amb la combinació de diferents disciplines.  


La Patagònia argentina serà el destí, durant tres setmanes, dels equips de tecnificació català d’esquí alpí masculí i femení, que hi viatjaran al complet. El 13 i 14 d’agost tècnics i esportistes creuaran l’Oceà Atlàntic per a completar una intensa etapa d’entrenaments.

Concretament serà a El Bolsón, localitat ubicada a l’extrem sud-oest de la província de Río Negro, on l’equip tindrà el camp base i hi descansarà cada nit. Rodejat de boscos, rius i llacs, les muntanyes sobresurten entre el paisatge de la zona, amb el Cerro Pilitriquitrón al capdavant (2.260 metres).

A 25 quilòmetres d’aquesta localitat està el que serà el terreny de joc dels esportistes, el Centro de Deportes de Montaña Cerro Perito Moreno, que compta amb 11 quilòmetres esquiables distribuïts en 9 pistes. Allà, l’equip hi trobarà unes condicions meteorològiques plenament hivernals, ideals per simular el que després es trobaran en les competicions de l’hemisferi nord.

Una oportunitat d’or

La motivació entre els esportistes està pels núvols davant d’una concentració que ha de permetre afrontar l’inici de temporada amb plenes garanties. “L’objectiu és poder treballar, en condicions hivernals, més volum i de qualitat, ja que alguns dies treballarem al matí i a la tarda. I aprofitarem per combinar les disciplines de Súper-G, Gegant i Eslàlom” explica la coordinadora tècnica, Ainhoa Ibarra.

L’esportista basca, quatre vegades olímpica, serà la màxima encarregada de treure-li tot el suc a l’estada sud-americana junt amb els tècnics de l’equip masculí, Isaac Bru i Willy Churruarin, i femení, Miguel Mampel i Damià Costa.

Aprofitant les condicions de seguretat que ofereix l’estació argentina, amb pistes llargues, els esquiadors catalans també entrenaran la velocitat. “Més enllà d’agafar tacte amb els esquís, fer velocitat ens permetrà, per exemple, portar la tensió del cos adequada. I ens interessa molt aquesta transferència de la velocitat a les disciplines de Gegant i Eslàlom” comenta Ibarra.
 
Però més enllà dels entrenaments diaris, els esportistes també competiran en les proves FIS de El Bolsón entre el 19 i el 22 d’agost, fet que els permetrà mesurar-se i comprovar en quin nivell real es troben.

Tres setmanes intenses que posaran el seu punt final el dia 7 de setembre, quan l’expedició catalana tornarà cap a casa. Això sí, encara restarà per fer alguna concentració més a l’estranger per acabar d’afinar la posada a punt. Tot plegat abans que comenci de forma oficial la temporada 2018-19.

De FCEH
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial