Notícia

Quim Salarich: 'Al Mundial d'Are vull aconseguir un top 20 a eslàlom'

Entrevista amb l'esquiador de La Molina Club d'Esports, actualment a l'equip de competició de la RFEDI

quim salarich
Entrevista amb l'esquiador de La Molina Club d'Esports, actualment a l'equip de competició de la RFEDI Autor/a: RFEDI
El vigatà, de la Molina Club d'Esports (FCEH) i de 24 anys, afronta amb molta il·lusió la nova temporada d'hivern 2018-19, on persegueix consolidar-se entre els millors d'eslàlom (SL) en Copa d'Europa, aconseguir sumar els seus primers punts de Copa del Món i fer un bon paper al Mundial Absolut de Are (Suècia). Salarich va ser el 30 a Vail 2015 i el 25 a St. Moritz 2017.


Comença un nou cicle olímpic, què esperes d'aquests 4 anys fins als JJOO 2022?
La meva intenció per al nou cicle olímpic és seguir creixent com a esportista per poder donar el millor de mi any a any. Crec que s'està treballant en la bona línia i els resultats arribaran.

Mirant cap enrere amb la teva experiència, què creus que has de millorar en la teva carrera esportiva per assolir el més alt nivell?
En el meu cas, considero que el tema de l'alimentació és una mancança. Sóc molt feble de ment i sóc d'engreixar fàcilment. Però aquests últims anys estem treballant en això i es noten les millores.

Quines són els teus principals motivacions per ser un esportista d'elit?
La meva motivació principal és que faig una cosa que em diverteix i m'agrada millorar cada dia.

Estem ja en plena pretemporada ¿Com seran els teus entrenaments fins a les primeres competicions?
Aquesta pretemporada estem tenint unes condicions molt bones i estem treballant molt bé. Fins a la data hem entrenat a Sierra Nevada ia 2 Alpes i hem fet apnea a Grècia. Ara posem rumb a Saas Fee (Suïssa) fins al 29 de juliol, on la RFEDI compta amb la Casa Espanya.

Quins són els objectius esportius generals de cara a la temporada 2018-2019?
Centraria els meus objectius esportius per a la temporada que ve a 3: consolidar-me entre els millors de SL en Copa d'Europa; guanyar els meus primers punts de Copa del Món i fer un bon paper al Mundial Absolut d'Are (Suècia).

Els mundials d'aquest any condicionen tot el teu entrenament? És més important per a tu la Copa del Món o els Mundials, ara mateix?
En el meu cas no. Jo entreno dur cada dia, ja sigui per competir en una prova FIS, una Copa d'Europa o un Mundial. Cada carrera és important a la seva manera, però és cert que li dono més importància a la Copa del Món, on es recompensa la regularitat i el sacrifici, que en Mundial, on t'ho jugues tot a una carta.

En els Mundials de Vail 2015 (30º) i a St Moritz 2017 (25è) a Second Life, què tal un top 20 per al 2019? Ho veus factible?
Des de petit he estat bastant ambiciós i m'agradaria segur amb aquesta dinàmica, així que anirem darrere aquest top 20.

Un desig a complir en la teva carrera esportiva per a 2019?
Només desitjo gaudir del que faig.

Quin és la teva estació preferida a casa i a l'estranger?
Sempre escombro cap a casa ... La meva estació preferida a l'Estat espanyol és la Molina i a l'estranger, Vail (Estats Units).

Què fas quan no entrenes?
Quan no entreno, dedico el meu temps a estudiar, practicar altres esports, passar temps amb la família i divertir-me amb els amics.

QÜESTIONS PERSONALS

Club: La Molina Club d'Esports
Federació: Catalana
Edat: 24 anys
Lloc de naixement: Vic (Osona)
Lloc de residència: Malla
Estudis: Cursant grau universitari d'ADE
Patrocinadors: Audi, Movistar, AC Hotels, Rossignol i Briko

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny