Notícia

Una allau impacta greument contra un telecadira a Nova Zelanda

L'allau, que era preventiva, va moure una gran massa de neu que va doblegar una pilona d'un desembragable

telecadira,pilona,allau
Una allau preventiva impacta contra una pilona i deixa fora de servei un telecadira a Nova Zelanda Autor/a: Facebook.com/mtruapehu
Els fets van passar diumenge passat en una estació d’esquí dels Alps neozelandesos. En concret es tracta de l’estació de Turoa, a les faldes del volcà Mount Ruapehu, quan una allau provocada en va activar una segona de gran amplada i força destructora. La força de l’allau va afectar de ple un telecadira desembragable de 6 places. Una de les pilones  va quedar doblegada completament.


L'estació d'arribada del telecadira batejat amb el nom de High Noon Express va quedar afectada per l’allau i la darrera pilona del trajecte en va quedar greument afectada, tal com es pot veure a les imatges del Facebook de l’estació. Els operaris del centre hivernal -conductors de retrac i servei de pisters- han estat treballant per retirar la neu, inspeccionar les parts afectades i començar les tasques de reparació.

No està clar que el giny pugui tornar a ser operatiu en aquesta temporada tot i que la direcció de l’estació s’ha proposat fer-ho possible en només 15 dies, comptant que el cable s’haurà de canviar i que no és fàcil aconseguir-se un de nou de recanvi tractant-se de Nova Zelanda. De fet, segons informen els tècnics de l'estació, el cable ha d'arribar d'Europa, on hi ha el fabricant, i podria tardar setmanes, fins i tot mesos, si no n'hi hagués cap de recanvi i s'hagués d'optar per fabricar-lo de nou.

Segons publiquen els mitjans locals aquesta seria la segona vegada que aquest telecadira s'ha vist afectat per un incident d'aquesta mena. No hi va haver ferits ni persones afectades directament per l'allau.

Més fotos i informació a la pàgina de FB de l'estació: www.facebook.com/mtruapehu/

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny