Notícia

Erupció del volcà en plena esquiada a Nevados de Chillán

Els clients van continuar esquiant i gravant aquestes imatges que adjuntem en el vídeo. No va ser necessari evacuar l'estació d'esquí.


Us imagineu que esteu esquiant tranquil·lament i que un volcà esclata en plena pujada pel telecadira en fum i cendres davant vostre? Doncs això és el que va passar a Nevados de Chillán. A mitja esquiada, els clients van poder gravar aquestes espectaculars imatges. Com ens agradaria sentir la "mare terra" des d'un telecadira o, millor encara, lliscant per la falda d'un volcà... N'hi ha que són molt privilegiats.


Espectaculars les imatges que ens arriben des de Xile. Ahir dimecres, a les 12:12 hores, el "volcán nuevo" de Nevados de Chillán, va esclatar i tot seguit va entrar en erupció en plena esquiada. Els clients de l'estació, amb instal·lacions a la falda del volcà, van poder captar en directe l'erupció de fum i cendres que durant uns minuts va generar el volcà.

L'activitat del volcà ha obligat a posar la zona en alerta "naranja", el que a la pràctica vol dir que no es descarten noves erupcions en les hores vinents o dies. Els clients, tot i la sorpresa i conseqüent prudència que genera l'explosió d'un volcà, van continuar esquiant i gravant aquestes imatges que adjuntem en el vídeo. Segons mitjans locals no va ser necessari evacuar l'estació d'esquí. De fet, fa dos hiverns aquest mateix volcà ja va entrar en erupció. La columna de fum es va enlairar més d'un 1,5 km per sobre el cràter del volcà, a 3.212 m.
Publicitat
Publicitat

Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista
Publicitat

Les més llegides

Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat