Notícia

Aymar Navarro: 'En el Freeride World Tour, si no vas al 200% et quedes fora'

L'esquiador de la Val d'Aran ha rebut invitació per ser un dels fixos del Freeride World Tour de 2019

Aymar Navarro
Aymar Navarro Autor/a: Atomic
Als seus 29 anys Aymar Navarro afrontarà la seva segona temporada a l'elit del forapista després de rebre una invitació per ser un dels fixos del Freeride World Tour de 2019. Emocionat per la notícia, l'esquiador d'Atomic ja està a Sud-amèrica preparant una temporada a la qual promet molta guerra.


Aymar, com estàs després de saber que formaràs part del Freeride World Tour 2019?
Abans que es fes públic ja m'ho havien notificat, així que estic realment content i molt motivat per aquesta nova temporada.

Estàs preparant el 2019, però, quins balanços fas de la temporada passada?
Va ser un any en què gairebé tot va ser nou per a mi i vaig anar una mica a temptejar, sobretot en les primeres carreres, ja que volia assegurar-me uns punts i així poder anar fort en les dues últimes proves, a Andorra i a Àustria, ja que el terreny s'adapta molt més al meu estil d'esquí. Però una caiguda dies abans d'Andorra i el trencament parcial del lligament lateral intern em van trencar tots els esquemes. Per sort i amb molta tossuderia vaig poder competir tot i estar lesionat en aquestes dues últimes proves, però quan estàs en un Mundial o estàs al 200% o estàs fora.

Així els plans per a aquesta temporada estan clars?
Aquest any toca anar al 200% des de la primera competició. És l'única manera de poder aconseguir els resultats. El nivell està extremadament alt i cada any més i més.

Nova entrega de les South Lines

Tornes a Sud-amèrica altra vegada, cert?
Primer he estat de vacances uns dies carregant les piles i desconnectant una mica per tornar amb més ganes si és possible, i després estaré pels Andes de Xile. Allà començarem un any més amb el projecte 'SouthLines', la tercera edició. També estaré competint en una de les competicions més importants de freeride de l'hivern austral, The North Face Chilean Championship. Serà una prova que em servirà d'entrenament específic.

Quan tornes?
La tornada a casa serà el 10 de setembre, així que serà un mes i mig d'esquí i enregistraments que esperem us agradin els capítols que anem pujant a les xarxes socials durant l'agost i el setembre. Després tocarà tornar a la calma quan arribi a Espanya, amb un parell de setmanes, i tornada a la càrrega amb molta càrrega de gimnàstica, fins a l'arribada de les primeres nevades.

Quin material d'Atomic portaràs per a aquesta nova temporada?
A Sud-amèrica vaig amb els esquís Backland 107 i 117, amb fixació shift. La fixació nova de caminar per fer-li un bon test. I pel que fa a les botes, la Hawx Ultra Xt 130.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


38%


11%


51%

84 vots