Notícia

Espot a l’estiu, un centre trail running

Una destinació turística i esportiva familiar per a l’estiu

corredor,running,espot,estiu,quilometre,vertical
Espot a l’estiu, un centre trail running Autor/a: Skipallars
Aire fresc, un paisatge verd intens, pics que s’enfilen a prop dels 3.000 m i senders que recorren boscos i llacs paradisíacs. Així és Espot a l’estiu.

Tant el poble com l’estació d’esquí estan situats a les portes del Parc Nacional d’Aigües Tortes i estany de Sant Maurici i a tocar del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Quan arriba l’estiu es converteixen  en el paradís del trail running i el senderisme.

Excursionistes i corredors de muntanya troben a Espot  camins i pistes que els permeten crear circuits a mida amb la particularitat que es troben durant molts quilòmetres a més de 2.000 metres d’altitud.

Això és el que ha fet que en els darrers anys Espot s’hagi projectat com un centre especialitzat en el Trail Running. D’entre els circuits més populars cal destacar-ne la Roca Blanca (4 km, planer), el Lladres-Canonada (2,9 km i 500 m de desnivell), el Canal de Sant Maurici (3,6 km planers a 2.000 m), el Coll Triador-Creu de l’Eixol (18 km i 350 m de desnivell) i finalment el Campmaior (10 km i 385 m de desnivell).

Ara bé, dos dels al·licients que troben entorn d’Espot són el repte dels circuits de “Quilòmetre Vertical”  (1.000 m de desnivell positiu). El “vertical” de la Vall de Peguera s’endinsa en indrets únics d’una gran bellesa, com l’Estany Negre, i permet posar punt final al refugi Josep Maria Blanc.

El segon “vertical” és La Pala d’Eixe, que ens permet descobrir el silenci seductor que ofereix una estació d’esquí amb els remuntadors aturats i arribar al cim d’Eixe, des d’on gaudirem de panoràmiques espectaculars. Les dues curses es poden realitzar a través de l’APP d’Espot i competir virtualment amb altres corredors.

A Espot hi trobarem nombrosos allotjaments, com ara hotels, cases rurals, càmping i apartaments. A pocs quilòmetres  hi trobem Esterri d’Àneu, que també ens ofereix moltes altres activitats esportives, com navegar en caiac pel llac de la Guingueta, el descens de barrancs, l’escalada i senders per a la pràctica de BTT. Si a tot això hi afegim una gastronomia única i un clima fresc, Espot i les Valls d’Àneu esdevenen a l’estiu una  destinació turística i esportiva familiar d’èxit garantit.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny