Notícia

Kilian Jornet guanya per quarta vegada i amb rècord el Trofeu Kima

"Estic molt satisfet per la victòria i el rècord, és una carrera que m'agrada molt perquè és tècnica i llarga i el dol des del principi amb Sévennec ha estat molt bonic", explica Jornet.

Kilian Jornet,Kima
Kilian Jornet guanya per quarta vegada i amb rècord el Trofeu Kima Autor/a: Skyrunning World Series
Kilian Jornet venç per quarta vegada en el Trofeu Kima amb un temps de 6h09'19 '', establint un nou rècord en una de les carreres més tècniques del món. Alexis Sévennec (6h11'59 '') i Pere Aurell (6h20'50 '') han ocupat la segona i la tercera posició. La prova, que té lloc cada dos anys a Val Masino, Itàlia, consta de 52km i 4.200m de desnivell positiu i és coneguda per la seva gran exigència i tecnicitat.


Després de guanyar per sisena vegada la Sierre Zinal fa dues setmanes, avui Kilian Jornet ha guanyat per quarta vegada i amb rècord el Trofeu Kima (Val Masino, Itàlia) amb un temps de 6h09'19 '', arrabassant la millor marca de la prova al nepalès Bhim Gurung, que el 2016 la va deixar en 6h10'44 ''. La cursa, de 52km i 4.200m de desnivell positiu, és una de les més tècniques i complicades del planeta, coneguda per les seves morrenes glaceres, crestes afilades i exposades, senders costeruts, terreny pedregós, vessants amb neu i diversos punts clau equipats amb cordes fixes.

Després de donar-se el tret de sortida una hora i mitja més tard a causa de les condicions meteorològiques a Jornet l'esperaven 15 quilòmetres de pujada fàcil per camins ben traçats fins a arribar a Bocchetta Roma (2.894m), on començava la festa amb els primers senders rocosos . Des d'allà li quedaven per davant 7 passos per sobre dels 2.500 m d'altitud equipats amb cordes i cadenes, el terreny skyrunning del que més gaudeix Jornet. "És una carrera que m'agrada molt per la seva distància i tecnicitat", afirmava l'atleta.

Diversos corredors de renom acompanyaven a l'esquiador de la Cerdanya a la línia de sortida. Un d'ells era Alexis Sévennec, amb qui durant tot el recorregut ha compartit una bonica batalla alternant la primera posició fins a arribar al quilòmetre 37, al Passo Barbacane, on el català ha aconseguit distanciar-se del francès per aconseguir el pòquer de victòries. "Després d'estar tota la cursa al costat de Sévennec, en l'última pujada he apretat una mica i en la llarga baixada he anat controlant la distància", explicava Jornet.

"En aquest final d'estiu estic intentant provar diferents distàncies en superfícies diferents per veure que tot funciona bé després de la lesió", comentava. Tot això a menys d'una setmana de plantar-se a la línia de sortida dels 170km de l'Ultra Trail del Mont-Blanc divendres que ve a Chamonix.

Classificació masculina
1. Kilian Jornet - 6h09'19 ''
2. Alexis Sévenne - 6h11'59 ''
3. Pere Aurell - 6h20'50 ''

Classificació femenina
1. Hillary Gerardi - 7h37'29 ''
2. Robin Owen - 7h38'37 ''
3. Mira Rai - 7h41'46 ''


Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


33%


8%


59%

66 vots