Notícia

La Cambra de Comerç andorrana estudia un projecte de connexió fèrria fins al Pas de la Casa

El projecte preveu unir el Pas amb la línia de tren de la Tor de Querol i inclou un tren cremallera i un túnel

La Cambra de Comerç andorrana estudia un projecte de connexió fèrria entre el Pas de las Casa i Porta
La Cambra de Comerç andorrana estudia un projecte de connexió fèrria entre el Pas de las Casa i Porta
Un altre projecte ambiciós de la Cambra de Comerç Andorrana. Si de moment el projecte estel·lar és el de la construcció d'un aeroport amb una pista de 2,5 Km en un lloc encara per determinar, avui la ràdio-televisió andorrana ha anunciat el nou projecte que vol estudiar la Cambra: un tren cremallera fins al Pas de la Casa, en connexió amb la línia de tren de la companyia francesa SNCFa la Vall de Querol.


La Cambra de Comerç andorrana vol desenterrar el projecte del tren i mantindrà una primera reunió a Girona a final de setembre. Així ho ha anunciat el seu president a l’entrevista de la ràdio televisió andorrana d’aquest dilluns. Segons els primers càlculs, el cost podria ascendir a 120 milions d´euros.

La Cambra de Comerç del Principat d'Andorra parteix d’un projecte de la companyia francesa SNCF, que els ha fet arribar el Govern i que passa per connectar el Pas de la Casa amb França i Girona, a través d’un tren cremallera. Per això caldria fer un túnel. "Foradar la muntanya des de Porta al Pas de la Casa per un tren cable que cada trajecte porta 700 passatgers", explica el president de la Cambra, Miquel Armengol.

Tot i que la quantitat pressupostada fins ara ascendeix a 120 milions d’euros, que representa una quarta part del pressupost nacional d’un any, des de la Cambra estan disposats a estudiar-ho, ja que França i Girona també hi estan interessats, segons explica Armengol, arran de converses "molt superficials".

Amb tot, Miquel Armengol s’ha mostrat escèptic amb el projecte i ha manifestat que seria més fàcil entrar a Andorra per l’aire, en referència al projecte d’aeroport. El president de la Cambra ha recordat que a l’octubre haurien de fer-se públics els primers estudis que s’han encarregat. Indirectament, assegura que els informes van pel bon camí.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny