Notícia

Saetde ja treballa en l'ampliació de l'àrea esquiable del Peretol

Un nou telecadira, un nou teleesquí i una nova pista, primeres accions per fer créixer el nou Pas de la Casa Grau Roig

peretol,saetde
Saetde ja treballa en l'ampliació de l'àrea esquiable del Peretol Autor/a: Diaridelaneu.cat
L'estació d'esquí del Pas de la Casa Grau Roig vol allargar en 700 metres el telecadira del Pla de les Pedres, per fer-lo sortir des d'una cota més baixa, a l'actual sector el Peretol. Això els permetrà guanyar un nou accés i crear noves pistes al sector de bosc que queda per sota el Pla de les Pedres. El projecte final, però, va molt més enllà i preveu fer créixer els dominis esquiables que gestiona Saetde (Pas de la Casa Grau Roig i Arcalís) fins als 200 quilòmetres esquiables.


Pas de la Casa-Grau Roig, Saetde, està tramitant un nou accés al domini esquiable via sector Pla de les Pedres-Peretol. Segons informen avui els mitjans andorrans l'estudi d'impacte ambiental del projecte ja ha estat sotmès a informació pública i s'està a l'espera d'obtenir els permisos per començar l'obra. A la pràctica esdevindrà el setè accés del domini  Grandvalira, cert, però a ningú se li escapa que en realitat es tracta d'una aposta estratègica per aconseguir que Pas de la Casa Grau Roig sumi un nou accés, i ja seran 4, enfront dels tres d'Ensisa (Soldeu El Tarter).

El telecadira més llarg del Principat d'Andorra


El projecte presentat preveu prolongar el telecadira del Pla de les Pedres en uns 700 metres, fet que el convertirà en el telecadira més llarg del Principat, amb una distància de 2,5 quilòmetres. En concret el que es farà serà baixar la cota de sortida al d'aquest giny, actualment a la cota 2.150 m, fins al sector del Peretol, a la cota 1.960 m. Això també els permetrà obrir dues pistes dins el bosc que queda just per sota el Pla de les Pedres. També es preveu  instal·lar un nou teleesquí en aquest mateix sector. El projecte permetrà desenvolupar la zona del snowpark del Peretol -que explota Saetde des del 2009 i ho farà amb contracte fins al 2021- i habilitar un nou accés al domini del Pas de la Casa des d'aquest sector.

Segons informen avui els digitals andorrans Ara.ad i Altaveu.com, Saetde està a l'espera d'obtenir els permisos per iniciar les obres de forma imminent, ja que tot sembla indicar que Saetde i el comú d'Encamp, propietari dels terrenys coneguts com Concòrdia on es troba el Pla de les Pedres i el sector Peretol, han avançat en un principi d'acord per a la concessió d'explotació de la zona. Cas de confirmar-se aquest principi d'acord seria un pas endavant molt important per Saetde, ja que la societat de Joan Viladomat mantenia un conflicte amb el comú d’Encamp en relació amb l’explotació dels terrenys de Concòrdia. De fet, el conflicte és majúscul, fins i tot amb una reclamació multimilionària de la societat pels greuges que li hauria comportat no poder explotar la zona en conflicte i que entén que li corresponia poder explotar. Tot plegat podria formar part d'una estratègia per tal que la corporació del Comú d'Encamp allargui la concessió actual, vigent encara durant força anys, com una mena de compensació.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny