Notícia

Concòrdia esdevé l'espai idoni per acollir l'aeroport d'Andorra i l'àrea d'expansió del Pas de la Casa-Grau Roig

La nova àrea d'expansió esquiable impulsada per SAETDE tindrà prioritat d'execució davant un hipotètic aeroport

Hotel peretol
Zona esquiable d'El Pretol dins l'àrea de Concòrdia Autor/a: Hotel Peretol
Finalment s'ha fet pública una primera opció per a la ubicació d'un aeroport a Andorra. Segons informa avui la ràdio-televisió andorrana el projecte d'aeroport en el qual treballa la Cambra de Comerç estaria situat en els terrenys coneguts amb el nom de Concòrdia. Bona part de la infraestructura podria afectar aquesta zona situada dins del terme comunal d'Encamp, un fet que a la vegada podria entrar en conflicte directe amb el desenvolupament de la nova zona esquiable d'El Peretol anunciada fa menys de 48 hores per SAETDE. La confluència d'interessos sobre Concòrdia sembla que, tal com el seu nom indica, no serà un motiu de conflicte.


Noves dades sobre l'estudi de l'aeroport que es projecta construir a Andorra. Avui la televisió pública del Principat d'Andorra informa que un estudi tècnic sobre la viabilitat d'un aeroport l'ubica en terrenys de Concòrdia. L'estudi està impulsat per la Cambra de Comerç d'Andorra que, fins i tot, ja hauria contactat amb els propietaris de la zona. Cal recordar que els terrenys de Concòrdia són, encara avui, un motiu de litigi no acabat de resoldre entre les parròquies d'Encamp i Canillo.

Es dóna el cas, però, que la construcció de la nova infraestructura podria entrar en conflicte amb el desenvolupament com a zona esquiable del sector El Peretol. Aquesta nova zona d'expansió del domini esquiable del Pas de a Casa-Grau Roig (SAETDE) se situa sota la línia de bosc del Pla de les Pedres.

El mitjà de comunicació andorrà també ha informat que en cas de superposició dels dos projectes, l'aeroport i l'àrea esquiable, tindria prioritat d'execució aquesta segona. Joan Viladomat, l'accionista majoritari de SAETDE, ha assegurat al mateix mitjà que no s'oposaran al projecte d'aeroport mentre no afecti el desenvolupament esquiable de la zona. La societat ha posat en contacte els seus tècnics amb els d'aviació que fan l'estudi per veure'n l'afectació.

La construcció de nous remuntadors a la zona d'El Peretol està pendent de rebre el vistiplau de les diferents administracions andorranes, que es preveu positiu, de manera que les obres podrien començar en les setmanes vinents. Si l'expansió del Pas de la Casa-Grau Roig rep el sí per part del Consell del Comú d'Encamp, que s'ha de celebrar en la propera sessió, no es descarta que un primer remuntador i una pista ja puguin estar operatius de cara a la temporada 2018-19.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny