Notícia

Els 5 portals més interessants per saber què passa en el món de la neu a França

Els francesos van apostar més tard que la resta de països per difondre continguts de neu a la xarxa. Voleu saber el perquè?

Skichrono
Captura de pantalla del portal Skichrono.com Autor/a: Captura de pantalla
Trobar informació del món de la neu a internet pot esdevenir una tasca caòtica, en la qual Google no sempre ens pot aportar la millor ajuda. Perquè, d'informació n'hi ha, i molta, però a vegades cal que ens arribi degudament filtrada per tenir accés a la que realment ens interessa. Això és el que fan/fem els mitjans de comunicació de cada territori, cultura, llengua o sector sobre el qual informem. En el nostre cas, el de la neu, com podem accedir a la informació realment interessant a nivell internacional? Doncs fent el seguiment dels mitjans de comunicació també sectorials de cada país que, prèviament, hauran fet una selecció de la informació interessant en l'àmbit local.


Si una cosa bona té internet, és que des de qualsevol racó de món podem accedir a informació del nostre interès, ja sigui seleccionada per idiomes, per països, per temàtiques o per tantes altres variables.

Per als qui ens dediquem a la informació internet és un oceà d'informació en el qual només ens cal saber a quins portals hi trobarem determinats continguts. O sigui, la informació que ens interessa. I França és, dins el món de la neu, un punt de referència imprescindible. En aquest article us relacionem 5 portals que, al nostre criteri, publiquen l'actualitat més destacada del que passa a França en el món de la neu.

Minitel, la "internet francesa" pionera al món

Una particularitat que té França amb internet, en general, és que en el seu conjunt la societat francesa, s'entengui empreses, institucions, particulars, etc, van apostar força més tard que la resta de països per difondre continguts de tota mena a la xarxa.

L'aposta tardana va venir propiciada perquè, de fet, els francesos ja havien inventat la seva pròpia xarxa molt abans que nosaltres. Així doncs en van ser pioners, però el sistema de transmissió d'informació que va promoure França, conegut amb el nom de Minitel, era a la pràctica una internet més limitada. Vist ara, amb la perspectiva que dóna el pas del temps, era una mica rudimentària però igualment molt útil, molt popular i sobretot molt avançada als seus temps. No va ser fins a la primera dècada dels anys 2000 que es va començar a abandonar massivament l'ús de Minitel i a substituïr-lo pel sistema de navegació de la worldwide web.

Tot això explica el perquè, a la pràctica, les empreses o mitjans de comunicació gals tenen una presència i desenvolupament una mica endarrerit a la xarxa respecte als que podem trobar a casa nostra.

Això també explica el perquè les xarxes socials a França estan menys popularitzades que a casa nostra, tot i que també cal dir que ara mateix estan avançant i pujant en les estadístiques a velocitat de vertigen.

Els 5 portals clau

Us desglossem 5 portals de referència vitals per saber què passa en el món de la neu al país veí. La gran diferència que hi trobareu amb els mitjans espanyols o catalans és que els sectorials francesos de la neu no actualitzen diàriament, excepte en el període d'hivern. També observareu que el nombre de seguidors a les xarxes socials és, comparativament amb els mitjans d'aquí, baix en nombres absoluts tenint present el volum d'esquiadors que té França, en especial en el cas de la xarxa Twitter. Som-hi?

1 · Skichrono.com

El millor per posar-se al dia del món de la competició en l'àmbit internacional però especialment des de la perspectiva de França i els seus esquiadors. A part de fer un seguiment molt precís i documentat del món de la competició també tracta de l'actualitat general del sector, com ara estacions d'esquí, material, reportatges, etc. És l'únic que s'actualitza diàriament al llarg dels 12 mesos de l'any.

A les xarxes socials té 15.227 seguidors a Facebook, 6.900 a Twitter i 2.105 a Instagram.

2 • Skipass.com

Possiblement el referent dels aficionats i esquiadors que no es dediquen professionalment a la neu. S'actualitza diàriament a l'hivern i destaca per la selecció de fotografies i vídeos, amb especial atenció als reportatges en l'àmbit internacional i a la modalitat dels forapistes. Aposta decidida per les destinacions de neu allunyades del circuits que els operadors posen de moda. Una de les informacions que més ens agrada d'aquest portal és el seu innovador sistema d'informació meteorològica, especialment visual i gràfic per preveure les precipitacions de neu segons serralades i cotes de neu.

Molt potent en xarxes: a Facebook comptabilitza 130.950 seguidors, 10.801 a Twitter i especialment potents a Instagram, amb 32.400 seguidors.

3 • Skieur.com

El pas d'un gegant en paper a la xarxa. La prestigiosa revista Skieur té la seva versió online en la qual també publiquen notícies de l'actualitat del sector, test de material, estacions d'equí i altres qüestions d'interès del sector de la neu. No s'actualitza diàriament. Molt interessants els dossiers tècnics, un autèntic referent en aquest sentit.

La seva pàgina de Facebook té 24.740 seguidors, a Twitter 4.514 i a Instagram 2.217.

4 • Skiinfo.fr

Els darrers en arribar a internet d'entre els portals més populars de França. La franquícia skiinfo disposa de diverses edicions a Europa, algunes de les quals, com ara l'espanyola, són molt poc interessants pel que fa a continguts.

La versió espanyola, Skiinfo.es,  amb prou feina s'actualitza. Per contra la francesa és de les més interessants i en temporada d'hivern s'actualitza cada dia. Informació de viatges, estacions d'esquí i reportatges. Ens agrada especialment el seu apartat d'agenda, molt útil per a seguir els esdeveniments de les estacions d'esquí del país.

A xarxes es nota que és de les darreres en incorporar-se al sector i per això només disposa de 8.960 seguidors a Facebook i 3.557 a Twitter. No disposa de compte a Instagram.

5 • Stationsdeski.net

La més tècnica del sector quant a estacions d'esquí, innivació i trepitjaneus. Una web ideal per als qui busquen informació dels remuntadors francesos, com ara tasques de manteniment, noves instal·lacions o projectes de futur. No és la que més deu interessar als esquiadors però ben segur que és la més interessant per als professionals vinculats directament al funcionament dels centres d'esquí. Molt interessants els vídeos informatius.

No disposa de compte de Twitter ni d'Instagram. A Facebook té 756 seguidors.

Bé, aquests són els 5 portals que, al nostre criteri, resulten més interessants del país gal, però n'hi ha d'altres, com ara www.remontees-mecaniques.net o www.france-montagnes.com , que també poden tenir interès per als lectors. Així i tot, si com a lectors sabeu d'altres portals que poden resultar d'interès per a la comunitat esquiadora,  agrairem que ens els referencieu per poder incloure'ls en aquest llistat i ajudar en la seva difusió.

Ben aviat també prepararem un llistat dels portals més interessants d'Itàlia, Suïssa, Alemanya i Àustria, de manera que si voleu també podeu ajudar-nos enviant  els vostres suggeriments.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny