Notícia

Visita del COI a Catalunya per fer una valoració tècnica d'una candidatura Pirineus-Barcelona

Es visitaran el que podrien ser les seus de la candidatura Pirineus-Barcelona per a l'any 2030

La Molina,catalunya-cerdanya,comella-estadi
Visita del COI a Catalunya per fer una valoració tècnica d'una candidatura Pirineus-Barcelona Autor/a: Diaridelaneu.cat
Bones notícies de cara a una hipotètica candidatura per a uns jocs d'hivern al Pirineu. Des d'avui i fins dijous s'ha programat una visita tècnica del Comitè Internacional Olímpic a Catalunya en el marc del projecte per organitzar uns Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona. Gilbert Felli, consultor del Comitè Internacional Olímpic i antic Director Executiu dels Jocs Olímpics que va estar involucrat en les valoracions que van portar Barcelona a ser seu olímpica en 1992, encapçalarà la ronda de visites. Es presentaran els diferents eixos esportius i d’infraestructures repartits en diversos punts estratègics del Pirineu català i Barcelona com a part d’un projecte sòlid i de referència que treballa per esdevenir una candidatura olímpica oficial.


El Comitè Internacional Olímpic (CIO), representat per Gilbert Felli, consultor i antic Director Executiu dels Jocs Olímpics, visitarà a partir d'avui i durant 3 dies les diferents seus i infraestructures que podrien formar part del conglomerat que permeti a Pirineus-Barcelona esdevenir una candidatura olímpica per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030.
 
Felli ha viscut totes les cites olímpiques des del 1990, i ha esdevingut arquitecte, membre de comissions d’avaluació i director d’esports i relacions amb les federacions internacionals. En aquesta visita recorrerà diversos espais per conèixer de primera mà els eixos de la voluntat olímpica de Pirineus-Barcelona, una proposta basada en un territori de referència i amb projecció internacional. A Felli l’acompanyarà una delegació de la Generalitat de Catalunya encapçalada per Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport, i en la que també s’hi sumaran, entre d’altres, Ferrocarrils de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, i les Federacions Espanyoles d’Esports de Gel i d’Hivern.
 
Dins de l’agenda de reunions previstes per aquest dies s’inclou la visita a les estacions d’esquí a la Cerdanya i la Vall d’Aran, a més de les instal·lacions i l’aeroport ubicats a La Seu d’Urgell, on es trobaran amb diversos integrants de les federacions esportives i membres de l’Administració. En la mateixa línia, visitaran els espais que volen acollir competicions a la ciutat de Barcelona, així com La Marina del Prat Vermell, espai proposat com a Vil·la Olímpica. La darrera jornada conclourà amb una visita a les instal·lacions del FC Barcelona per conèixer el projecte d’Espai Barça i el nou Palau Blaugrana que inclourà una pista de gel que també podria acollir competicions.
 
La seva presència respon al procés de diàleg establert des del Comitè Internacional Olímpic, com està previst en les noves regles olímpiques per a les seus interessades a organitzar uns jocs, i a la voluntat del CIO de conèixer el plantejament i les línies mestres del projecte.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny