Notícia

Las Leñas cau de la llista

Una onada de calor amb temperatures de fins a 20ºC obliguen a tancar Las Leñas, la primera en acomiadar temporada als Andes

Las Leñas,cota baixa
Així està Las Leñas en aquest tram final de temporada Autor/a: Las Leñas
Las Leñas, l'estació que paradoxalment va inaugurar la present temporada a l'Argentina, obrint al 100% el passat 16 de juny, es veu obligada a ser la primera de les grans dels Andes a caure de la llista d’estacions obertes. Ahir l'estació de Malargüe (Mendoza) ho va anunciar via xarxes socials i esdevindrà la primera en acomiadar temporada als Andes.


Queda lluny aquell 16 de juny quan Las Leñas va obrir les seves instal·lacions i traçats al 100%. L'estació desbordava d'alegria i emoció davant l'obertura tan primerenca del centre d'esquí. I és que el més habitual és que la data d'inauguració de la temporada es produeixi, normalment, a finals de juny i no a mitjans. I menys habitual encara és obrir al 100% des del primer dia. Però així ho va voler, o facilitar, la meteorologia.

Ahir va ser un dia amb menys alegria a l'estació i és que la direcció de la mateixa va prendre la decisió de tancar les instal·lacions a partir del dissabte vinent. El cap de setmana suposarà el punt final a una temporada que va començar molt bé i que ara, en part, s'ha d'acabar precipitadament. Encara que tampoc és un tancament excepcional per aquestes dates. En qualsevol cas també serà la Senyora Meteorologia, com ho va ser al juny, l'encarregada de dictaminar l'obertura o tancament de pistes. Temperatures de fins a 20 °C en els últims dies han accelerat la fusió de la neu, especialment en les seves cotes més baixes, com bé mostren les imatges facilitades per la mateixa estació.

El comunicat de l'estació ho explica així:

"Dadas las excepcionales condiciones climatológicas que estamos atravesando con temperaturas superiores a los 20 grados en la alta cordillera; el equipo de Montaña de Valle de Las Leñas, no se encuentra en condiciones de garantizar pistas habilitadas dentro del dominio esquiable para nuestros clientes.

Asimismo, las altas temperaturas, no permiten la fabricación de nieve artificial a pesar de nuestro moderno sistema integrado por cuarenta cañones.

Por estos motivos, para resguardar la seguridad de quienes nos elijen año a año para disfrutar de nuestro centro de alta montaña, hemos tomado la decisión de realizar el cierre definitivo de la temporada de invierno 2018 el día Sábado 8 de septiembre".

Així doncs Las Leñas serà la primera de les grans estacions argentines a tancar i amb ella comença el compte enrere del final de temporada per a la resta de centres d'esquí dels Andes argentins.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial