Notícia

Menys de 3 mesos per començar a esquiar

10 qüestions que tot esquiador té presents quan estem a punt d'entrar a la tardor

fageda,tardor,fulles,arbres
Els arbres d'alta muntanya comencen aquests dies a canviar el color de les seves fulles. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Els arbres d'alta muntanya comencen a canviar el color de fulla, els dies es fan més curts i alguns dies -o nits- ja sortim de casa en màniga llarga. Són els tres primers senyals que ja hi tornem a ser: la tardor és a la cantonada. Els dies en el calendari passen inexorablement i sense adonar-nos-en ja ens trobem en el compte enrere d’una nova temporada de neu. L’estiu, tot i que menys calorós que altres, ha passat prou de pressa i arribats a les portes de la tardor ja podem anunciar que una nova temporada d’esquí és a la cantonada.


A menys de tres mesos per començar a esquiar de nou arriba el moment en què ens hem de plantejar algunes qüestions per encarar millor la nova campanya. Repassem algunes qüestions a tenir presents perquè quan comencin a aparèixer les primeres nevades ho tinguem tot a punt. Us donem uns consells per començar amb bon peu i amb més ànims que mai una nova temporada. Són 10 qüestions que tot esquiador té presents quan estem a punt d'entrar a la tardor.
 
1 • Treure el material de l’armari

Toca treure esquís i botes de l’armari. Potser sí que el mes de setembre és una mica aviat, així que encara podem esperar a l'octubre, un mes més propici per portar els nostres esquís al taller o al professional de confiança que tinguem. Sense presses, és hora de què ens hi facin una posada a punt. Repassar la sola i el cantell, així com l’estat de la fixació o revisar amb antelació l’estat de conservació de botes, guants, bastons, ulleres i equip en general, ens permetrà esquivar la saturació que poden tenir els tallers i botigues el mes de novembre.

Recordeu que alguns esquiadors afluixem la pressió de les fixacions en acabar la temporada. És el moment de tornar-la a posar d'acord amb el nostre pes.

2 • Informar-nos de les novetats en material

Arriba el moment de començar a informar-nos de l'actualitat del sector. Els mitjans de comunicació sectorials són una excel·lent eina per fer-ho, cert, però res millor que començar a deixar-nos caure per alguna botiga especialitzada. Aquests dies comencen a rebre material d'hivern així que podem començar a fer d'inspector Gadget especialitzat en neu per esbrinar les tendències o novetats.

A més, és el moment de trobar molt d’equip per escollir en varietat i talles a les botigues, si fos el cas. Així doncs, tan bon punt arribi la neu, que a vegades arriba a mitjans o finals de novembre, ja ho tindrem tot a punt per començar a lliscar sense les típiques presses de darrera hora.
 
3 • M’apunto a un club d’esquí o escola?

A la nostra estació de referència, o potser a la nostra població, hi trobarem un ventall de clubs o escoles d’esquí que ens ofereixen una bona porta d'entrada a la part més social i formativa de l'esquí.

Tots els clubs i escoles tenen programes de diferent nivell i tecnificació, amb varietat d’horaris i tarifes per així poder inscriure’ns al que més ens interessi per diferents qüestions. Participar en els programes o activitats de clubs i escoles té molts avantatges, i no només a pistes. Sovint també ens ofereixen la possibilitat de participar en la vida social que s’organitza al seu entorn, relacionar-nos i compartir afició amb altres persones, de totes les edats i condicions, amb qui compartir esquiades i fer nous amics i amigues.

Arriba el moment de consultar i comparar que ens ofereix cadascun dels clubs o escoles i escollir quin s’adapta millor a les nostres inquietuds o necessitats. Fer-ho ara també ens permet garantir-nos una plaça per a nosaltres o per als nostres fills.

4 • Buscar allotjament o reservar les vostres vacances a la neu

Setembre és el mes indicat per començar a buscar allotjament a peu de pistes. La majoria de lloguers d'apartaments per a segona residència es fa per períodes de 4, 5 o 6 mesos. Molts dels que ho van llogar per a l'estiu finalitzen contracte el mes de setembre o a finals d'octubre. A les agències immobiliàries ens informaran de quins pisos queden buits a partir del proper dia 1. Aquesta és la millor opció per als qui esquiem habitualment en una mateixa vall o comarca.

Teniu pensat esquiar una setmana als Alps aquest Nadal? O contractar una setmana blanca de febrer al Pirineu? O potser sou dels que opteu per esquiar al llunyà Japó o Canadà? Doncs ara és el moment de beneficiar-vos de les ofertes i promocions. Contractar ara una setmana d'esquí a qualsevol racó del món és garantia de trobar plaça i sobretot un preu avantatjós.

5 • Si voleu treballar al sector neu

És en aquest moment quan els treballs temporals de l'estiu finalitzen a la costa i també quan el gruix de treballadors que fa doble temporada de neu comencen a tornar de l'hemisferi sud, on ja viuen les darreres setmanes o dies de la temporada. Són dies en que es comença a buscar el personal per cobrir llocs de treball les estacions d'esquí, a les escoles o clubs d'esquí, en restaurants, hotels, agències de viatges, tallers o botigues. Si sou esquiadors i voleu treballar en el sector neu ara és el moment d'enviar el vostre CV.
Aquests dies de setembre són els que es fan servir per estudiar detingudament els CV que pugui rebre qualsevol empresa del sector.

6 • Com tenim els pneumàtics d'hivern?

És aviat per canviar els pneumàtics d'estiu pels d'hivern, però no per buscar ofertes. Arriba el moment de veure en quin estat tenim els nostres penumàtics que haurem guardat al garatge de casa o al nostre taller de confiança. A més, és possible que comprant-los fora de temporada o encarregant-los ara ens estalviem alguns euros. Moment per recordar també els avantatges -o inconvenients- sobre l'ús dels pneumàtics d'hivern -veure enllaç-.

7 • Com estem físicament?

Molt important. Com hem passat l'estiu? Si ens hem passat tots aquests mesos fent el gandul a la platja, o a la piscina, o al sofà de casa, i no hem dedicat cap dia a fer esport ja cal que ens traiem la mandra de sobre. Si comencem el primer dia de temporada amb el cos muscularment adormit, amb les articulacions endurides i sense fons físic tenim molts números de què ens toqui un dels premis grossos de la loteria de la lesió. Així que, des d'avui mateix, ja podem començar un programa regular per posar el nostre físic a punt. Busquem amics, familiars, o coneguts per iniciar les primeres caminades o sortides en bicicleta. O si ho preferiu, ens apuntem al gimnàs més proper de casa i ens posem en mans d'un professional, qui ens farà un programa i seguiment per deixar-nos a punt en menys de tres mesos, no sigui que ens lesionem el primer dia de la temporada!
 
8 • Serà un bon hivern?

Cada any, quan arriba el setembre, també comença l'interès per saber com serà l'hivern. Farà fred? Nevarà molt? I l'anticicló? Hi haurà gaires onades de fred? O tindrem sol, molta neu i bon temps en general?

Difícilment el mes de setembre trobarem previsions estacionals fiables i el cert és que la majoria de models d'aquesta mena es publiquen al llarg del mes d'octubre. Ara bé, sí que sabem que l'estiu de 2018 passarà a la història per ser un dels més humits al Pirineu, i que de calor no n'hem passat gaire més enllà d'uns deu dies a l'agost. Fa uns dies vam publicar un article sobre els suposats beneficis o perjudicis d'un estiu plujós -veure article- i ja vam informar que això és una bona cosa de cara a la nova temporada.

En tot cas serem prudents. No cal especular gratuïtament sobre el tema, així que millor esperar unes setmanes, o potser dies, per anunciar-vos el que s'està coent entre els estudiosos del tema. Així que es publiquin els primers models -normalment dels nostres veïns francesos són els primers en fer-ho- us n'informarem. Atents al diari, doncs.
 
9 • Les novetats a les estacions d’esquí

El secret més ben guardat. Pel que fa a les estacions d’esquí podem avançar que la majoria d’elles han estat invertint en la ampliació o millora d’equips de producció de neu i altres qüestions, com perfilats de pistes o renovació de paravents. Encara, però, hi estan treballant. Així doncs ens convé esperar a donar-ne més detalls per no deixar-nos-en cap. Les estacions són, de fet, les qui més ganes tenen d'explicar-nos quines novetats trobarem enguany a pistes.

Sí que us podem dir que a Arcalís estan instal·lant un nou telecabina, que a Baqueira avancen amb prou rapidesa les obres d'instal·lació d'un nou teleesquí, que a Masella estan instal·lant més paravents i nova xarxa de neu produïda o que a La Molina ja han començat les obres de prolongació del telecabina i les de finalització del telecadira Coll de Pal. Pel que fa a l'esquí nòrdic ahir mateix vam informar sobre les obres de millora que s'estan fent a Tuixent-La Vansa i que preveuen deixar l'estació preparada, de cara al futur, per poder instal·lar neu produïda.

10 • Compra anticipada del forfet de temporada

I finalment, en pocs dies es començaran a comercialitzar els forfets de temporada a preus de promoció. Totes les estacions ens ofereixen la possibilitat de comprar el passi de temporada a preus més baixos si ho fem entre determinades dates. Nosaltres hi sortim guanyant econòmicament i les estacions ja comencen a rebre els primers ingressos després de mesos de no fer calaix. A més,  així poden dosificar les vendes dels passis al llarg de tres mesos i no acumular les vendes en uns pocs dies quan la temporada ja està a punt de començar o ja ha començat. Dies en què tothom està nerviós i tots tenim pressa per estar esquiant i no pas fent cues per comprar el forfet.

Doncs bé, aquí teniu algunes qüestions que tots els esquiadors tenim ben presents pocs dies abans d'entrar a la tardor. Comencem a preparar-nos amb temps per a un gran hivern i que res es quedi sense resoldre el primer dia que puguem pujar a pistes a esquiar. Som-hi, i ens veiem a pistes ben aviat: falten menys de 3 mesos!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny