Notícia

Peyragudes comença el 15 de setembre les obres del nou telecabina

El telecabina farà de Loudenvielle un autèntic peu de pistes de l'estació d'esquí de Peyragudes

peyragudes
Peyragudes comença el 15 de setembre les obres del nou telecabina Autor/a: Peyragudes
Si res ho impedeix la setmana vinent (15 de setembre) està previst que comencin les obres del nou telecabina. L'inici d'obres començarà després d'haver superat un llarg període d'entrebancs administratius, que segons han informat mitjans de comunicació locals van començar ja fa deu anys.

Els treballs d'obra civil que s'iniciaran aquest setembre podran continuar sense massa dificultats a l'hivern, ja que, de fet, el remuntador tindrà una cota de sortida baixa, a només 933 m, gairebé dins del mateix casc urbà de Loudenvielle, (Lodenvièla en occità). Això és precisament el que permetrà que aquesta població, que no arriba als 300 habitants, esdevingui un autèntic peu de pistes de l'estació de Peyragudes, al departament de Haute-Garonne.

El giny mecànic facilitarà l'accés dels esquiadors a la base de l'estació d'esquí, situada a la cota 1.600 m, de manera que s'estalviaran fer-ho per una carretera de 10 quilòmetres. L'estació de retorn quedarà situada al vessant de Peyresourde, al peu dels telecadires Privilege i Serias. La nova instal·lació permetrà dinamitzar econòmicament el poble de Loudeinvielle i de fet ja s'anuncien inversions de capital privat en nous allotjaments, restauració i oferta après-ski.

Segons publica stationsdeski.net el cost d'aquest telecabina desembragable és de 9,7 milions d'euros. Tindrà una llargada de 3.015 m, un desnivell de 644, una capacitat de 2.000 esquiadors/hora, 64 cabines de 10 places i 22 pilones. La data d'inauguració es preveu per a finals de la primavera de 2019 i la instal·lació es preveu que funcioni els mesos estiuencs.

Algunes curiositats de Peyragudes

L'estació va néixer de la fusió de les estacions de Peyresourde i Les Agudes l’any 1988, de la qual en va sorgir el domini esquiable de Peyragudes. Aquest domini ofereix 60 km esquiables i 17 remuntadors. Fa dos anys va inaugurar la mítica pista 007, dedicada a l'agent anglès amb motiu del 20è aniversari del rodatge de la mítica pel·lícula “Tomorrow never dies” (1997). Va ser de les primeres en apostar per la instal·lació de canons de neu i actualment és l'11a estació de la serralada per nombre de canons, amb 230 unitats de producció.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial