Notícia

Portillo i Caviahue també anuncien el seu tancament per avui diumenge 9 de setembre

Els Andes centrals de Xile i l'Argentina es veuen perjudicades per la falta de precipitacions generoses en el tram final de temporada

cerro caviahue,telecadira
Imatge de l'1 de setembre passat a Caviahue Autor/a: Facebook Caviahue
Definitivament no serà la millor temporada per als Andes xilens i argentins. Especialment en el tram central de la serralada, on es troben les estacions metropolitanes de Santiago de Xile i Portillo, pel vessant del Pacífic, i Las Leñas i Penitentes pel vessant atlàntic.


Si dimecres Las Leñas, a la província de Mendoza (Argentina), era la primera de les grans estacions andines a anunciar el seu tancament de temporada per aquest cap de setmana, avui ho han fet Ski Portillo, a Xile, i Caviahue, a l'Argentina.

Les dues estacions es veuen perjudiacdes per la manca de precipitacions de neu generoses en aquest tram final de la temporada i tanquen instal·lacions i pistes. Els gruixos de neu més aviat justos que les dues estacions han anat informant ens els seus comunicats de neu al llarg de bona part de la temporada, es veuen ara encara més perjudicats per les altes temperatures que a hores d'ara ja deixen entreveure una arribada molt avançada de la primavera austral.

Segons el comunicat de Portillo, enviat ahir als seus clients i difós per xarxes socials, comunica que les previsions de noves precipitacions de neu que es van pronosticar per tan sols fa uns dies, no han arribat amb la suficient força. Unes precipitacions que d'haver-se fet reals segons les previsions haurien permès obrir, almenys, 15 dies més. Però no va ser així.

Així doncs Portillo comunica que "romandrem oberts la setmana de l'1 al 9 de setembre, amb bones condicions de neu" però que a partir d'aquesta data l'estació tanca els seus hotels i remuntadors. Malgrat el tancament anticipat i no previst la direcció de l'estació deixa clar que "el tancament es fa per la seva seguretat", és a dir, la seguretat dels clients.

La finalització anticipada de la temporada també té les seves conseqüències en les reserves hoteleres per a més enllà del dia 9 de setembre, i és que en condicions normals el final de la campanya no arriba fins a principis d'octubre. La direcció de Portillo permetrà als esquiadors amb reserva i dipòsit deixar-los igualment reservats per a la temporada que ve, amb tarifa de la present campanya, o bé sol·licitar la devolució, entre altres opcions.

Caviahue també tanca

Una altra estació que es veu perjudicada per les poques precipitacions de neu d'aquest hivern austral és Caviahue. L'estació argentina va comunicar ahir divendres al matí i via xarxes socials, de manera inesperada, el tancament d'instal·lacions a partir de demà diumenge 9 de setembre. Es dóna la circumstància, que tambe com Las Leñas, l'estació de Copahue va ser de les primeres en obrir temporada a l'hemisferi sud.

En aquesta estació la darrera nevada es va rebre l'1 de setembre però els gruixos, especialment en la seva cota més baixa, no han estat prou generosos per arribar fins al final de temporada que, com en el cas de Portillo, el més habitual és que sigui a finals de setembre o principis d'octubre.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny