Notícia

El comú de Canillo atura les obres d'ampliació del Pas de la Casa-Grau Roig

Saetde també hauria començat les obres del Pla de les Pedres sense el permís de Medi Ambient

retroexcavadora,pla de les pedres
Una retroexcavadora treballava aquesta setmana en els accessos al telecadira del Pla de les Pedres Autor/a: Altaveu.com
El comú de Canillo ha fet arribar a Saetde una ordre d'atur immediat de les obres de preparació del terreny per afrontar l'allargament del telecadira del Pla de les Pedres. La societat que explota el Pas de la Casa-Grau Roig haurà d'aturar els treballs, ja que, a banda del Comú canillenc, el ministeri de Medi Ambient del Govern andorrà tampoc ha donat el vistiplau als treballs per al nou accés via el Peretol. En concret s'han fet aturar les obres que una retroexcavadora estava realitzant al camí d'accés al telecadira.

Segons publica el digital andorrà Altaveu.com l'enfrontament entre els dos socis de Nevasa (Grandvalira), Ensisa (Soldeu-El Tarter) i Saetde (Pas de la Casa-Grau Roig) hauria derivat en la pressió de tot tipus que estaria rebent el comú de Canillo per frenar a Saetde en el seu projecte d'allargar el telecadira del Pla de les Pedres. A més, la zona d'ampliació es troba en terreny litigiós. En concret es tracta de la zona de Concòrdia, sobre la qual tenen drets i interessos els Comuns de Canillo i Encamp. Tot i que aquest conflicte es donava per resolt des de l'any 2001, el cert és que la zona on es fan les obres és dins el terme comunal de Canillo i per aquest motiu n'ha exercit el dret d'aturar l'obra de forma immediata.

Saetde va començar les obres fa uns dies, i segons sembla, ho va fer perquè tenia el compromís del Govern andorrà per disposar ben aviat dels permisos corresponents. El cert, però, és que Medi Ambient no està entregant les autoritzacions pertinents, ja que estarien condicionades a qüestions de conservació del medi natural amb els que Saetde no hi comptava. Un dels elements naturals que ho condiciona és el gall de bosc, espècie animal amenaçada i que cal respectar i protegir, la qual viu en aquesta zona de boscos.

El diari digital andorrà també destaca que l'aturada d'aquestes obres encara pot generar nous problemes i més tibantor entre les relacions fins al punt que no es descarta que la unió física en aquesta zona deixi de ser operativa, fins i tot, aquesta mateixa temporada.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny