Notícia

Així és com Piau-Engaly treballa per dinamitzar i ampliar l'oferta d'allotjaments

L'estació promociona la construcció d'apartaments propis i la rehabilitació dels privats ja existents

Piau-Engaly,apartaments
Pau-Engaly destaca per les seves edificacions d'apartaments ben integrades en el paisatge Autor/a: Piau-Engaly
Piau-Engaly ha iniciat un pla per optimitzar l'ocupació dels apartaments del seu peu de pistes. Perquè, quin sentit té que hi hagi 700 apartaments la major part de la temporada buits? En paral·lel també se'n construeixen de nous.


Les estacions del vessant nord del Pirineu són conegudes per la seva abundància de neu. Temporada rere temporada, amb poques excepcions, les estacions d'aquesta part de la serralada sempre ofereixen al llarg de la campanya d'hivern uns comunicats de neu generosos en gruixos.

En són la clau la influència atlàntica, que per proximitat geogràfica i per l'elevat nombre de pertorbacions que regularment precipiten en aquesta part del Pirineu, els garanteix neu hivern rere hivern. Ara bé, són estacions que tenen els seus pros i contres, i entre aquests darrers hi ha la seva oferta immobiliària d'allotjaments, massa sovint de tipologia insuficient. Però hi ha altres problemes.

Un exemple clar d'aquesta situació és Piau-Engaly, al departament occità de Hautes-Pyrénées. En aquesta estació es comptabilitza en el seu peu de pistes uns 700 apartaments, en un 80% de propietat privada i dels quals només un centenar es destinen al lloguer setmanal o de temporada. Sovint es tracta d'apartaments que han acabat envellint per manca de renovació. Posar al dia aquests apartament i optimitzar-ne l'ocupació seria una bona manera d'incrementar l'afluència d'esquiadors (clients) a les pistes.

Un nou edifici d'apartaments

Conscients d'aquesta situació, que els impedeix competir, per exemple, amb prou oferta i varietat de packs de setmana blanca, han decidit posar-hi diferents solucions.

Aquest estiu s'està acabant de construir un nou edifici d'apartaments destinats a lloguer, a més d'una residència. Es tracta d'una les inversions més importants que s'està fent aquest estiu al Pirineu, ja que puja a 12 milions d'euros. La inversió va a càrrec de la mateixa estació i busca incrementar el nombre d'allotjaments en el seu peu de pistes, i ho fa amb l'esperança de comercialitzar-los amb l'opció de lloguers setmanals o de cap de setmana.

Un cop enllestides les obres es podran comercialitzar un total de 290 llits i 30 apartaments de luxe. La idea és posar al mercat d'hivern aquests apartaments a partir de 20 euros per persona i nit. Per adaptar-se a les necessitats dels clients es podran fer reserves de curta estada i en règim d'oferta d'última hora. Tot plegat anirà complementat amb un bar, un restaurant i, fins i tot, una sala de festes de petit aforament per dinamitzar l'après-ski. I és que si volen que Piau-Engaly sigui una destinació atractiva al 100% cal que hi hagi vida més enllà de l'hora de tancament dels remuntadors.

Comercialitzar els apartaments privats dins la bossa d'allotjaments

Però hi ha més coses. En paral·lel a la nova construcció de l'esmentat edifici d'apartaments, als propietaris dels vells 700 apartaments del peu de pistes se'ls ofereix la possibilitat de cedir el seu apartament a la bossa de lloguer que l'estació d'esquí, difonent-los a través de la seva plataforma de contractació. Per animar-los a fer-ho i treure'n un benefici, se'ls ofereix diversos avantatges, a la vegada que obligacions.

Entre els requisits hi ha que la comercialització, si la fa la mateixa estació, sigui per tres anys. A canvi l'estació, a través del seu operador NPY i la financiera de Crèdit Agricole, en tutela la rehabilitació i la posada a punt del seu apartament. I totes dues parts es beneficien de la comercialització. Tot ben lligat i legal, amb el corresponent contracte de drets, obligacions i garanties per ambdues parts.

Transformació de les residències en albergs

I finalment hi ha la transformació de les actuals residències en albergs. I és que si anys enrere els hotels peu de pista de moltes estacions del Pirineu es transformaven en residències, ara la tendència és que aquestes es puguin reconvertir en albergs per a joves i col·lectius. El client també s'ha diversificat i ara també hi ha un tipus d'esquiador que demana i prioritza, cada vegada més, que els preus siguin molt econòmics.

De complir-se les previsions d'ocupació del nou edifici, previst per al 6 de desembre de 2018, i de la comercialització dels primers apartaments privats rehabilitats, es calcula que els permetrà incrementar els dies d'esquí venuts a l'estació en 20.000 jornades més de les que estan facturant actualment.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny
giny