Notícia

Els temporers de les estacions andorranes tornen a tenir problemes per trobar pis

Un any més es repeteix un problema que a cada inici de temporada es fa més greu

operari,temporer,Pal
Un operari a Pal Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les dificultats per accedir a un habitatge estan complicant un any més la contractació de temporers a les estacions andorranes. Aquest mes de setembre finalitzen molts contractes de treball dels treballadors que fan la doble temporada, és a dir, els qui treballen a Andorra de novembre a l'abril i que al mateix temps fan la temporada a Xile o Argentina de juny a octubre. Un cop tornen a Andorra per continuar la doble temporada, però, els temporers no tenen problemes per renovar contracte amb les estacions d'esquí, que sovint els guarden el lloc de feina, però sí per trobar un habitatge.

El mercat immobiliari andorrà preocupa als responsables de les estacions d'esquí, ja que són conscients que el problema es repeteix per segona vegada i té difícil solució. I la manca d'habitatges acaba esdevenint un condicionant que comença a ser un problema.

Segons informa avui el digital Bondia.ad a l'estació del Pas de la Casa-Grau Roig tenen una bossa pròpia de pisos que es posen a l'abast del personal temporer. La recerca d'aquests habitatges no és fàcil, ja que els propietaris d'aquests pisos prefereixen destinar-los a l'esquiador que busca una segona residència de lloguer per la temporada. Per als propietaris es tracta d'un client preferible doncs acostuma a no generar tant desgast en l'habitatge, ja que només l'ocupa els caps de setmana i els períodes festius.

La demanda de pisos per lloguer a les valls andorranes fa dos anys que està sent molt elevada i l'oferta és escassa, de manera que això també ha generat alguns abusos. Segons el mitjà andorrà algunes agències han demanat el pagament de les mensualitats de tota la temporada per avançat. En altres casos s'ha senyalat l'existència d'estafes i abusos per part dels qui lloguen el pis, com ara preus desorbitats en els consums de gasoil de calefacció o formes de pagament fora de la llei.

Tot plegat està provocant un efecte secundari, i és que alguns temporers opten per buscar ofertes de treball en altres destinacions on els lloguers no són tan elevats. D'aquesta manera poden estalviar part del sou, ja que ara els resulta gairebé impossible fer-ho a Andorra. L'alt nivell de vida general del país, sumat als lloguers massa elevats, acaba resultant poc convenient per cada vegada més temporers.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny