Notícia

Tignes posposa la data d'obertura de la glacera

L'esquí de tardor comença malament a Tignes, que no podrà obrir el 29 de setembre tal com estava previst

tignes,glacera
Així es mostra avui la glacera de Tignes via webcam Autor/a: Captura de webcam
Les impressionants acumulacions de neu de l'hivern passat no han estat suficients: el retrocés progressiu i constant de la glacera Grande Motte de Tignes es torna a confirmar un estiu més. L'estiu d'aquest 2018 als Alps ha estat, a diferència del Pirineu, especialment càlid, seguint la tendència dels darrers anys, en què les glaceres estan perdent gruix i extensió a cada temporada estival.


Mal inici de tardor per a l'esquí. La glacera de Tignes, que tenia previst obrir el 29 de setembre, no serà operativa fins, com a mínim, a mitjans octubre. Les altes temperatures i la manca de precipitacions importants en forma de neu n'impedeixen l'obertura.

De fet les imatges que mostren la webcam parlen per si mateixes: glaç viu i brut a la vista, sense pràcticament neu a les seves parts més baixes. A més, la situació anticiclònica que es pronostica per a tota la serralada alpina per aquesta setmana, que evitarà l'arribada de precipitacions significatives per una banda, i la situació actual de la glacera per l'altra, han aconsellat posposa l'inici d'esquí de tardor que estava previst per al 29 de setembre. L'esquí de tardor en aquesta glacera haurà d'esperar.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


74%


11%


11%


5%

19 vots