Notícia

Els Angles serà la primera en començar la festa a Les Neus Catalanes

L'estació de Capcir es proposa obrir pistes i instal·lacions el 24 de novembre i ser l'última a tancar

angles,snowboard
Els Angles es proposa obrir pistes el 24 de novembre Autor/a: Els Angles
Si hi ha una estació a la Catalunya del Nord que sempre és la primera a obrir i l'última a tancar està clar que es tracta d'Els Angles. L'estació va optar ja fa uns quants anys per intentar ser la primera a sumar-se a la festa i, si és possible, ser l'última a sortir-ne. I aquest any seguirà amb la seva tradició: repetirà com la primera a inaugurar temporada.


A Les Angles ho tenen clar. Mentre hi hagi neu per esquiar decentment sempre hi haurà un parell de remuntadors i pistes obertes per satisfer la seva fidel clientela. I seguir sumant anys a la seva tradició en ser la primera i l'última a tancar a la Catalunya del Nord.

Ahir a l'estació es van començar a treure fundes als canons de baixa pressió i a posar en marxa els d'alta. No és una operació qualsevol, ja que als Angles es comptabilitzen 363 canons, 9a estació més potent al Pirineu per unitats de producció. Per posar-los a prova cal fer-ho dosificadament. Ahir un sector, avui hi haurà estat un altre i demà un altre més.

És habitual que, aquesta època de l'any, les estacions posin a prova la xarxa de producció, simulant en el control informàtic central que les sondes de temperatura han baixat entre els -6 i els -10 ºC. D'alguna manera s' "enganya" als canons i es posen a prova els innivadors al seu màxim rendiment. L'operació de simulació és real, el que a la pràctica també permet comprovar si el sistema de bombament i de compressió exerceixen correctament les seves funcions.

La posada en marxa dels canons es fa a finals de setembre o inicis d'octubre, el que sovint genera unes imatges tan espectaculars com desitjades. Només cal veure les reaccions d'alegria quan es publiquen algunes imatges al respecte en les xarxes socials. I és que per a molts esquiadors són també molt esperades per què es converteixen en una prova més que una nova temporada ja és a la cantonada.

Obertura programada per novembre, tancament per a l'abril

"Obrirem el dissabte 24 de novembre, sempre que les condicions de fred o neu ens ho permeten" ha declarat a Diaridelaneu Antonio Martín, màxim responsable de l'oficina de turisme i atenció al client dels Angles. Als Angles la seguiran una setmana més tard Font-Romeu-Pyrénées 2000, Formiguera i Cambre d'Ase i possiblement Porté-Pimorent.

Pel que fa al tancament l'estimació és que es realitzi el 31 de març a la majoria de les estacions del consorci Les Neus Catalanes, però als Angles la temporada durarà una setmana més i el tancament està datat per al 7 d'abril.

Pel que fa a les novetats per a la temporada 2018-19 el responsable de l'oficina de turisme ha destacat que "per a aquesta temporada ja estarà en funcionament el complex dels banys termals Angleo" -veure informació anticipada pel Diari en aquest enllaç- per als que es preveu la data d'inauguració abans que comenci la temporada. En aquest sentit Martín ha assenyalat que "en els pròxims dies s'anunciaran les tarifes de la nova temporada 2018-19, les novetats que presenta l'estació i confirmarem la data d'inauguració d'Angleo". Un comunicat que sens dubte esperem amb moltes ganes.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny