Notícia

França vol fer obligatori l'ús de pneumàtics d'hivern

L'obligació de disposar d'equipaments d'hivern s'estendrà de l'1 de novembre al 31 de març

França vol fer obligatori l'ús de pneumàtics d'hivern
França vol fer obligatori l'ús de pneumàtics d'hivern Autor/a: Diari de la neu
França posarà en marxa una mesura que ja és obligatòria des de fa dues temporades a la veïna Andorra: l'ús de pneumàtics d'hivern en zones de muntanya. Tots recordem la caòtica circulació del Túnel del Cadí o la circulació per Puigcerdà l'hivern passat a causa d'alguns conductors que no portaven equipaments d'hivern, o no el sabien usar, tot i circular per la zona en ple temporal de neu. Creieu que s'hauria de fer el mateix a les comarques del Pirineu?


El govern francès s'està plantejant que els equipaments d'hivern siguin obligatoris per a la temporada 2019/2020. Segons publiquen avui els portals de neu Skipass i Skiinfo, el Ministeri de l'Interior ha iniciat un període de proves i consultes amb els prefectes de les zones de muntanya, el Ministeri de Transport i els fabricants de pneumàtics per tal d'implementar la mesura l'any vinent. De fet aquesta mesura ja s'aplica a la veïna Andorra des de fa dos anys, però també a Alemanya, Àustria, Estònia i Finlàndia des de fa més temps.

Alguns aspectes del projecte ja estan força definits, com ara el període d'aplicació: l'obligació de disposar d'equipaments d'hivern s'estendrà de l'1 de novembre al 31 de març. Pel que fa a les àrees afectades per aquesta mesura, s'hauran de definir per les prefectures que establiran una llista de municipis on serà imprescindible que circuli equips d'hivern.

Encara no queda clar quin serà exactament el tipus d'equipament obligatori, tot i que el més usat actualment és el dels pneumàtics coneguts com d'hivern, o de neu. Està previst que per aquesta mateixa campanya 2018-19 ja s'avaluïn en període de proves en diferents zones i diferents equips, d'acord amb les característiques dels vehicles i les carreteres. L'esborrany final d'aquest decret s'hauria d'establir al final d'aquestes proves i ser operatiu per a la temporada 2019/2020.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny