Notícia

Així estan les obres a la plataforma de Soldeu a 1 d'octubre

Desenes d'operaris, vehicles de tot tipus i grues, treballen sense parar per sobre i per sota la plataforma

obres,plataforma,soldeu
Així estan les obres a la plataforma de Soldeu a 1 d'octubre Autor/a: Diaridelaneu.cat
La plataforma de Soldeu va començar el mes de març passat un compte enrere d'infart. Les obres hauran d'estar enllestides el 30 novembre de 2018, tres mesos abans de la Copa del Món. El repte sembla difícil, però les obres segueixen el curs el previst i sembla que els terminis, tot i que justos, s'estan complint i per tant tot fa pensar que la plataforma estarà del enllestida, com a mínim en la seva part visible i exterior. Altre qüestió seran els aparcaments.


Dia a dia, setmana a setmana, les obres continuen el seu curs sense possible aturador. Ahir, 1 d'octubre, vam visitar les obres de la plataforma de Soldeu i vam poder observar com desenes d'operaris, vehicles de tot tipus i grues treballen sense parar. El cobriment de les 16 bigues ja s'ha completat i la plataforma ja s'ha convertit, en el sector més proper a la pista Avet, en un sòl continu per sobre les bigues. Per contra, les obres de l'aparcament semblaria que són la fase que segueix un curs d'execució més lent. En qualsevol cas res fa pensar que no es podran complir amb els terminis d'execució, com a mínim en la seva part exterior, la que es considera vital per acollir en les millors condicions possibles la zona de final de pista de l'Avet.

Les obres exteriors de la plataforma hauran de quedar enllestides a 1 de desembre, tres mesos abans de les finals de la Copa del Món d'esquí alpí, previstes per als dies 11 al 17 de març de 2019.

L'aparcament, de prop de 450 places, que s'està construint en una part soterrada de la plataforma i que és la més propera a les edificacions, segueix un ritme diferent. Aquesta fase és la única que podria quedar pendent de finalització però tot i això es podrà utilitzar parcialment durant les finals dels campionats del món d'esquí alpí.

Les millores que aporta la plataforma de Soldeu

Entre les millores que aportarà la plataforma de Soldeu, un cop enllestida, hi haurà el fet de prolongar la pista Avet sobre el riu, el que traduït en longitud serà una llargada de 100 metres. Això vol dir que es podrà fer l'arribada en una zona més baixa i guanyar espai per a més portes.

La plataforma també suposarà una major seguretat per als esquiadors, ja que guanyaran una zona d'espai de frenada de menys pendent. Això també inclou millorar els serveis de seguretat. Fins ara aquest servei disposava d'un espai suficient però molt acotat.

La construcció de la plataforma permetrà la instal·lació d'unes graderies per a espectadors sobre una superfície amb menys pendent. I finalment la plataforma millorarà l'aspecte físic i visual, ja que connectarà físicament la pista Avet amb el nucli urbà de Soldeu, a més de dotar d'un aparcament soterrat per a 450 vehicles.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny