Notícia

La temporada als Andes s'estendrà fins al 14 d'octubre

Quatre estacions xilenes i dues argentines continuen obertes

Nevados de Chillan
Nevados de Chillan continuarà oberta fins al 7 d'octubre Autor/a: Nevados de Chillan
Final de temporada amb bones vibracions als Andes xilens i argentins. Excepte als Andes centrals, on la temporada va començar molt bé però es va anar espatllant a mesura que s'avançava en el calendari, a la resta la situació ha estat una mica a la inversa. Un total de sis estacions, dues argentines i quatre xilenes, continuen operatives.


La temporada de neu als Andes continua viva. El mes de setembre s'ha acomiadat amb algunes nevades que permeten continuar amb algunes estacions obertes.

A Argentina continuen operatives dues estaciones, després que aquest cap de setmana tanquessin Cerro Chapelco, Cerro Castor i Cerro Bayo. Es tracta de La Hoya, a Esquel, i Cerro Catedral, a San Carlos de Bariloche. Aquesta última, però, mantindrà obert només el sector La Hoyita per a la pràctica de l'esquí. Es podrà accedir al sector esmentat per mitjà del Telecabina Amancay i un cop a la base de la Hoyita estaran operatius el Telecadira Diente de Caballo i el teleesquí de La Hoyita. De moment sembla que està garantida l'obertura fins al 7 d'octubre.

Pel que fa a Xile també continuen obertes algunes de les estacions d'esquí del país, entre les quals Valle Nevado. Oficialment l'estació metropolitana tancarà temporada el 7 d'octubre i ara com ara ofereix, aproximadament, un 50% de pistes i d'instal·lacions. Es tracta de l'unica estació dels Andes centrals que s'ha mantingut oberta en el tram final de la temporada, gràcies sobretot a la seva altura. Recordem que les xilenes Portillo, El Colorado i La Parva ja van tancar fa uns quants dies.

I on la temporada continua amb normalitat és al sector Andes volcans, i és que entre altres raons per continuar hi ha el fet que durant aquest setembre les precipitacions han estat força regulars. El setembre s'ha acomiadat amb noves nevades als Andes del sud de Xile. Les precipitacions han deixat entre 25 i 35 cm de neu, circumstància que permet allargar la temporada encara uns dies més. Nevados de Chillán, Corralco i Antillanca obren amb pràcticament el 100% d'instal·lacions i pistes per als dies vinents.

Tot i tenir neu per obrir més dies, a Nevados de Chillán acomiadaran la temporada el proper diumenge 7 d'octubre. Ofereixen importants descomptes i promocions per a aquesta setmana de tancament. Les altres dues que continuaran obertes a Xile són Corralco i Antillanca. Totes dues tenen previst acomiadar la temporada el 14 d'octubre tot i que aquesta darrera només ho farà els caps de setmana, segons ha informat via xarxes socials.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny