Notícia

9 glaceres obertes aquest mes d'octubre

De les 19 glaceres alpines 9 són les que estan obertes, però moltes anuncien l'obertura tant bon punt millorin les condicions

Kaunertaler Gletscher
Kaunertaler Gletscher, una de les glaceres que és oberta a Àustria aquest octubre Autor/a: Kaunertaler Gletscher
Les nevades han visitat aquesta matinada diverses glaceres dels Alps i han millorat les condicions de neu a les pistes. De moment, als Alps, hi ha 9 glaceres obertes, una xifra relativament baixa, tot i que algunes anuncien obertura per a mitjans o finals d'aquest octubre.


Octubre és un moment difícil per a les glaceres alpines, i és que encara arrosseguen les conseqüències d'un estiu garrepa en precipitacions i càlid en temperatures, de manera que les condicions no sempre són les millors.

Tot i així moltes nits ja torna a glaçar per damunt dels 2.500 m i les condicions de la neu milloren. A més, aquest passat cap de setmana i la matinada d'ahir dilluns ha tornat a nevar. Segons Snowforest les precipitacions a les glaceres alpines han deixat entre 15 i 35 cm segons zones -vegeu enllaç-.

D'altra banda esquiar a l'octubre també té els seus avantatges: hi ha poca gent a pistes i ofereixen preus avantatjosos que fan més atractiva i seductora la visita a les glaceres.

Aquesta és la llista de glaceres europees que estan obertes, si bé recomanem tornar a repassar les seves webs o xarxes socials per assegurar-vos de quines són les condicions ja que hem detectat que algunes estan canviant les informacions en les darreres 48 hores.

5 Glaceres obertes a Àustria

Estan obertes Hintertuxer Gletscher, Kaunertal Gletscher, Mölltaler Gletscher, Pitztal gletscher i Sölden.

Stubaiergletscher té previst obrir el 6 d'cotubre. De moment estan tancades Dachstein i Kaprun Kitzsteinhorn.

Glaceres obertes a Itàlia

Estan obertes Passo Stelvioi Val Senales (Schnalstaler Gletscherbahnen). Aquesta darrera però, ha avisat per les seves xarxes socials que només hi ha una pista oberta i que està reservada en exclusiva als equips de competició, així que es tracta d'una obertura restringida i no pública.

Tancades les de Presena i Cervinia-Breuil.

Glaceres obertes a Suïssa

Estan obertes Saas FeeiZermatt.

Tancades les de Diavolezza i Engelberg-Titlis.

A França, totes tancades

Pel que fa a França les dues glaceres referents, Tignes i Les 2 Alpes, estan tancades. La primera té previst obrir a mitjans octubre, si les condicions milloren, i la segona ja no obrirà fins a l'1 de novembre.
La glacera de Val d'Isère també està tancada.

 

 

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


41%


8%


52%

79 vots