Notícia

9 glaceres obertes aquest mes d'octubre

De les 19 glaceres alpines 9 són les que estan obertes, però moltes anuncien l'obertura tant bon punt millorin les condicions

Kaunertaler Gletscher
Kaunertaler Gletscher, una de les glaceres que és oberta a Àustria aquest octubre Autor/a: Kaunertaler Gletscher
Les nevades han visitat aquesta matinada diverses glaceres dels Alps i han millorat les condicions de neu a les pistes. De moment, als Alps, hi ha 9 glaceres obertes, una xifra relativament baixa, tot i que algunes anuncien obertura per a mitjans o finals d'aquest octubre.


Octubre és un moment difícil per a les glaceres alpines, i és que encara arrosseguen les conseqüències d'un estiu garrepa en precipitacions i càlid en temperatures, de manera que les condicions no sempre són les millors.

Tot i així moltes nits ja torna a glaçar per damunt dels 2.500 m i les condicions de la neu milloren. A més, aquest passat cap de setmana i la matinada d'ahir dilluns ha tornat a nevar. Segons Snowforest les precipitacions a les glaceres alpines han deixat entre 15 i 35 cm segons zones -vegeu enllaç-.

D'altra banda esquiar a l'octubre també té els seus avantatges: hi ha poca gent a pistes i ofereixen preus avantatjosos que fan més atractiva i seductora la visita a les glaceres.

Aquesta és la llista de glaceres europees que estan obertes, si bé recomanem tornar a repassar les seves webs o xarxes socials per assegurar-vos de quines són les condicions ja que hem detectat que algunes estan canviant les informacions en les darreres 48 hores.

5 Glaceres obertes a Àustria

Estan obertes Hintertuxer Gletscher, Kaunertal Gletscher, Mölltaler Gletscher, Pitztal gletscher i Sölden.

Stubaier gletscher té previst obrir el 6 d'cotubre. De moment estan tancades Dachstein i Kaprun Kitzsteinhorn.

Glaceres obertes a Itàlia

Estan obertes Passo Stelvio i Val Senales (Schnalstaler Gletscherbahnen). Aquesta darrera però, ha avisat per les seves xarxes socials que només hi ha una pista oberta i que està reservada en exclusiva als equips de competició, així que es tracta d'una obertura restringida i no pública.

Tancades les de Presena i Cervinia-Breuil.

Glaceres obertes a Suïssa

Estan obertes Saas Fee i Zermatt.

Tancades les de Diavolezza i Engelberg-Titlis.

A França, totes tancades

Pel que fa a França les dues glaceres referents, Tignes i Les 2 Alpes, estan tancades. La primera té previst obrir a mitjans octubre, si les condicions milloren, i la segona ja no obrirà fins a l'1 de novembre.
La glacera de Val d'Isère també està tancada.

 

 
Publicitat
Publicitat

Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista
Publicitat

Les més llegides

Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat