Notícia

Un nou Pla director per al Pirineu evitarà casos com el de la fallida l'estació d'esquí Vallfosca-Interllacs

La revisió afectarà projectes vinculats a promocions immobiliàries com el l'estació d'esquí a mig fer a Espui

telecadira,vall de filia,vallfosca interllacs
La revisió afectarà projectes vinculats a promocions immobiliàries com el l'estació d'esquí a mig fer a Espui Autor/a: Marc Porta
Evitar projectes fallits com el de Vallfosca-Interllacs. Aquest és l'objectiu en el que treballa el Govern de la Generalitat. Per aquest motiu s'impulsa un Pla director que posi fi a les ''barbaritats urbanístiques'' del passat. La prioritat és actuar a l'Alt Pirineu i més endavant al litoral de Girona.


La Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu ha aprovat el desplegament d'un nou Pla director urbanístic d'aquest àmbit amb l'objectiu ''d'actualitzar i racionalitzar'' models urbanístics del passat, segons el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra.

Pel Govern, els àmbits prioritaris on actuar són les comarques de l'Alt Pirineu i les comarques de Girona. Serra ha explicat que aquest Pla servirà per posar fi a ''barbaritats urbanístiques'' que s'havien fet fa anys i per aconseguir-ho es revisaran els sectors de sòl urbanitzable, procedents de planejament antic, que no s'han arribat a desenvolupar.

En el cas del Pirineu es revisarà el planejament de 24 municipis i en 73 sectors de 20 d'aquests municipis ja s'ha suspès la tramitació de planejament derivat així com de llicències d'edificació fins que finalitzi la seva redacció. L'objectiu del Pla serà analitzar cadascun dels sectors classificats com a urbanitzables i proposar, si cal, l'estratègia més adequada, que pot passar per la desclassificació, per la reducció de l'àmbit a urbanitzar o pel canvi de model. Cada estratègia es traduirà legalment en normes, directrius o recomanacions que els municipis hauran de complir.

Aquesta revisió afectarà, entre d'altres, projectes vinculats a promocions immobiliàries com l'estació d'esquí Vallfosca-Interllacs (Espui), al Pallars Jussà. Amb aquesta ordenació de sectors que no es consideren sostenibles i amb la suspensió de llicències durant el període d'un any, prorrogable, el projecte de les pistes d'esquí quedà mort, ja que hi ha una clàusula que vincula la construcció de l'estació a l'edificació urbanística. Això també afectarà l'antiga estació d'esquí de Llessuí, amb un 90% del seu àmbit urbanitzable dins pendents superiors al 20% i també a al peu de pistes de l'estació d'esquí d'Espot, on s'hi preveien 70 hectàrees de sól urbanitzable.EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


17%


17%


67%

6 vots