Notícia

Mor un excursionista de 72 anys sota el pic de Tristaina

La policia andorrana apunta a una caiguda com a causa de la defunció i descarta cap indici de criminalitat

Tristaina,arcalis
Imatge hivernal del pic de Tristaina, al fons i al centre de la imatge. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Mor un excursionista de 72 anys al pic de Tristaina. Segons informa la ràdio-televisió andorrana, la caiguda mortal ha estat prop del camí que arriba al pic pel vessant andorrà d'aquest cim límitrof amb Occitània. Els bombers andorrans han trobat el cos sense vida de l'home mentre estaven duent a terme el rescat de dues turistes bloquejades en una zona de difícil accés al pic de Tristaina mateix.


Els bombers andorrans van trobar la tarda d'ahir divendres el cos sense vida d'un home mentre rescataven dues turistes a la zona del pic de Tristaina, a prop d'Arcalís.

El director adjunt de bombers, Jordi Farré, ha explicat a la ràdio-televisió andorrana que mentre feien l'aproximació a la zona han vist "que hi havia una persona estirada a terra". En veure que l'home no es movia, un dels bombers s'ha desplaçat fins on era i ha comprovat que era difunt. Rescatades les dues dones, han engegat el protocol establert en aquests casos.  "Tot sembla indicar que havia patit una caiguda important i des d'una certa alçada", ha afegit.

Fins a la zona s'hi han desplaçat en helicòpter la policia i el batlle de guàrdia, que ha procedit a fer l'aixecament del cadàver. 

El difunt és un home no resident de 72 anys que ja ha estat traslladat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.  
En les properes hores es practicarà l'autòpsia al difunt, que haurà de determinar les causes de la mort, que bé podrien ser naturals o com a conseqüència de la caiguda. 

S'han descartat indicis de criminalitat. Des del cos de bombers han explicat que l'home anava ben equipat. També asseguren que no havien rebut cap avís de la desaparició. I per l'estat en què l'han trobat, l'accident s'hauria produït aquest mateix divendres. 

El director adjunt de bombers ha tornat a recordar que a la muntanya s'hi ha d'anar amb molta precaució i, sobretot, ben equipats. Recomana "consultar la previsió del temps, portar un equipament adequat i la cartografia si no coneixem la zona". En cas de trobar dificultats en el terreny per al nostre nivell, "la decisió més sàvia és fer marxa enrere". "Accedir a un pic sense el coneixement tècnic i el material adequat és jugar-se la vida i avui malauradament en tenim un trist exemple", ha conclòs.

Es tracta de la segona mort d'aquestes característiques al pic de Tristaina. A mitjan agost, una noia de 25 anys va morir a la mateixa zona; en aquest cas, del vessant occità de la muntanya.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny