Notícia

Baqueira també posa a prova els canons

Cada any, a inicis d'octubre, Baqueira posa a prova les instal·laciones de neu produïda

canons,proves,baqueira
Baqueira ha posat a prova el s canonsn aquesta setmana Autor/a: Baqueira
Són imatges que ens arriben cada any des de Baqueira tan bon punt entrem a l'octubre. És una operació de test sobre el funcionament dels canons que totes les estacions d'esquí fan a la tardor amb un únic objectiu: que quan arribi el fred res no falli.


En les setmanes vinents les instal·lacions de neu produïda de Baqueira i el seu equip tècnic estaran preparats per fer neu. Només faran falta dos condicionants: que la baixada de temperatures sigui prou intensa i que arribi en una data convenient en el calendari per començar a fer neu.

Mentre no arriba la conjuntura propícia de dates i temperatures es fan proves de funcionament dels canons de neu. Són tasques que s'acostumen a fer a inicis del mes d'octubre i que simulen que les sondes de temperatura han baixat entre els -6 a -10 º C. Des de la central de control de producció de neu de Baqueira es posen en marxa els innivadors a màxim rendiment per comprovar si el sistema de bombeig, el de compressió i el d'aspersió fan les seves funcions correctament.

Amb l'objectiu que les proves siguin el més proper possible a la realitat (com ara canvis constants de vent i temperatura), es varien les condicions de simulació perquè cada instal·lació reaccioni i s'adapti. Sovint les imatges que generen són espectaculars, com bé ens mostren les imatges que Baqueira ha publicat a les seves xarxes socials. I són imatges que els esquiadors esperem amb molta il·lusió, perquè són un senyal que la nova temporada és a prop.

629 canons i 51 quilòmetres

La Val d'Aran sempre ha estat, i ho continua sent, una de les zones del Pirineu que més precipitació de neu rep de tota la serralada. Tot i això l'estació de la Val d'Aran i les Valls d'Àneu no va veure la necessitat de proveir-se d'aquesta tecnologia fins que, a  la temporada 1989-90, va veure's necessitada d'apostar per aquesta tecnologia, després que l'hivern anterior fos un dels més secs en precipitacions a la val.

Podeu veure l'entrevista realitzada al cap de producció de neu de Baqueira en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny