Notícia

Baqueira també posa a prova els canons

Cada any, a inicis d'octubre, Baqueira posa a prova les instal·laciones de neu produïda

canons,proves,baqueira
Baqueira ha posat a prova el s canonsn aquesta setmana Autor/a: Baqueira
Són imatges que ens arriben cada any des de Baqueira tan bon punt entrem a l'octubre. És una operació de test sobre el funcionament dels canons que totes les estacions d'esquí fan a la tardor amb un únic objectiu: que quan arribi el fred res no falli.


En les setmanes vinents les instal·lacions de neu produïda de Baqueira i el seu equip tècnic estaran preparats per fer neu. Només faran falta dos condicionants: que la baixada de temperatures sigui prou intensa i que arribi en una data convenient en el calendari per començar a fer neu.

Mentre no arriba la conjuntura propícia de dates i temperatures es fan proves de funcionament dels canons de neu. Són tasques que s'acostumen a fer a inicis del mes d'octubre i que simulen que les sondes de temperatura han baixat entre els -6 a -10 º C. Des de la central de control de producció de neu de Baqueira es posen en marxa els innivadors a màxim rendiment per comprovar si el sistema de bombeig, el de compressió i el d'aspersió fan les seves funcions correctament.

Amb l'objectiu que les proves siguin el més proper possible a la realitat (com ara canvis constants de vent i temperatura), es varien les condicions de simulació perquè cada instal·lació reaccioni i s'adapti. Sovint les imatges que generen són espectaculars, com bé ens mostren les imatges que Baqueira ha publicat a les seves xarxes socials. I són imatges que els esquiadors esperem amb molta il·lusió, perquè són un senyal que la nova temporada és a prop.

629 canons i 51 quilòmetres

La Val d'Aran sempre ha estat, i ho continua sent, una de les zones del Pirineu que més precipitació de neu rep de tota la serralada. Tot i això l'estació de la Val d'Aran i les Valls d'Àneu no va veure la necessitat de proveir-se d'aquesta tecnologia fins que, a  la temporada 1989-90, va veure's necessitada d'apostar per aquesta tecnologia, després que l'hivern anterior fos un dels més secs en precipitacions a la val.

Podeu veure l'entrevista realitzada al cap de producció de neu de Baqueira en aquest enllaç.
Publicitat
Publicitat

Entrevista


Les més llegides

Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat