Notícia

El COI dona llum verda a la precandidatura Pirineus-Barcelona 2030

El secretari general d’Esports Gerard Figueras ja hauria rebut de primera mà l’informe tècnic favorable de les instal·lacions i infraestructures catalanes.

Pirineus-Barcelona 2030,jocs d\'hivern,barcelona
LLum verda del COI a la precandidatura Pirineus-Barcelona 2030 Autor/a: Diaridelaneu.cat
Bones notícies per al projecte d'organitzar uns jocs d'hivern al Pirineu i a Barcelona. El COI ha validat aquesta matinada des d'Argentina el projecte Barcelona-Pirineus 2030. El projecte per acollir els Jocs d'Hivern a Catalunya ha obtingut una bona qualificació en l'informe tècnic que s'ha presentat a Buenos Aires, on s'hi estan celebrant els Jocs de la Joventut.


El Comitè Olímpic Internacional ha donat llum verda a la precandidatura Pirineus-Barcelona per seguir endavant amb els plans d’organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030.

Segons ha avançat Rac1, aquest dilluns de matinada en el marc de la celebració dels Jocs Olímpics de la Joventut a Buenos Aires, el secretari general d’Esports Gerard Figueras i el president del COE Alejandro Blanco han rebut de primera mà l’informe tècnic favorable de les instal·lacions i infraestructures catalanes.

L’informe del consultor Gilbert Felli -antic director executiu dels Jocs Olímpics- ha ressaltat el gran potencial que tenen tant els Pirineus com Barcelona per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern segons els nous criteris de sostenibilitat que s’ha marcat el COI.

El proper pas serà la presentació de la candidatura oficial.

Recordem que a principis del passat mes de setembre  el Comitè Olímpic Internacional ja va donar a entendre que la candidatura conjunta entre Barcelona i els Pirineus per al 2030 era possible i que possiblement es podria fer amb una inversió mínima. Per això el consultor i antic director executiu dels Jocs Olímpics, Gilbert Felli, va visitar a principis de setembre les estacions d'esquí catalanes que podrien formar part de la candidatura.

En aquest sentit va considerar que el projecte s'havia de desenvolupar a partir de les infraestructures ja existents o, en tot cas, d'infraestructures que ja estiguessin projectades, independentment de què es fessin o no uns jocs d'hivern. Alguna cosa es deu moure al COI perquè Felli va donar a entendre que, des de l'organisme que representa, ni tan sols  es veuria amb bons ulls una candidatura que comptés amb un pressupost de despeses extraordinàries en infraestructures que després no siguin clarament útils.

Des d'aeshores els passos per a una possible candidatura s'han accelerat i fa només uns dies que des de la Val d'Aran es va emetre un comunicat de suport cap al projecte de candidatura.

Veure informació de la seva visita en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny