Notícia

Així ha anat l'estiu a les estacions d'esquí

La programació i organització d'un gran nombre d'activitats de lleure, esportives i de contacte amb la natura en són la clau

La Molina,telecadira,estiu,passejada
La Molina a l'estiu té oberts diversos remuntadors i programa diferents activitats. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Cada vegada més activitats i millors respostes en visitants i participació. Així és com es podria sintetitzar el balanç que ha enviat ATUDEM (Asociacion Turística de Estaciones de Esquí y  Montaña) referent als resultats de la campanya d'estiu 2018 a les estacions associades. Les estacions augmenten any rere any el nombre de visitants a l'estiu. La programació i organització d'un gran nombre d'activitats de lleure, esportives i de contacte amb la natura en són la clau.


Les estacions del grupo Aramón acomiaden un bon estiu en què les estacions de Cerler i Panticosa s'han erigit com una destinació de muntanya única per estiuejar en família. Durant els mesos estivals, milers de turistes han gaudit dels viatges panoràmics en telecabina o telecadira, de les activitats a l'aire lliure i, per descomptat, de l'experiència 'Converteix-te en muntanyenc'.

Les estacions d'Aramón han conquistat milers de turistes sent, d'acord amb l'ocupació hotelera de les valls, la setmana del pont d'agost la de major afluència. Tant en el cas de Panticosa com en el de Cerler, l'experiència 'Converteix-te en muntanyenc' ha tornat a ser un èxit. I és que es tracta d'una activitat gratuïta (per als que adquireixen el tiquet dels remuntadors oberts) que els permet donar amb seguretat els seus primers passos en la muntanya, coronant diversos cims en el cas de Cerler i visitant els llacs de muntanya a Panticosa.

Així mateix, la filial Viajes Aramón ha continuat incrementant la seva activitat. I és que a més de la gestió de llits, l'agència permet als visitants programar totes les seves vacances amb diverses activitats de muntanya a les valls en els quals opera, des de barranquisme i escalada fins a l'entrada a festivals o passejades a cavall.
 
Baqueira Beret va arrencar la temporada d'estiu el 14 de juliol i va posar el punt i final el 2 de setembre. L'estació de la Vall d'Aran va obrir el Telecadira Blanhiblar a Beret per apropar els visitants a l'inici de les rutes turístiques en les zones d'influència de l'estació. En els 49 dies que ha durat la temporada aquest 2018, s'han acostat a l'estació gairebé 10.000 visitants, fet que suposa un augment d'un 10% respecte a la temporada anterior.
 
Boí Taüll
, no només ha consolidat els bons resultats de l'estiu passat, sinó que els ha incrementat, fregant el 100% d'ocupació durant el mes d'agost i tancant la temporada d'estiu amb un augment del 8 , 73% en les pernoctacions acumulades. D'altra banda, l'oficina d'activitats ha superat en un 33,60% la de la temporada passada. També ha estat molt reeixida l'explotació de l'SPA de l'Aparthotel Augusta ****, que ha experimentat un creixement del 30,97%.
Els esdeveniments esportius i culturals programats per a aquest estiu, com la Copa Catalana Internacional de BTT 2018, el Buff Epic Trail Aigüestortes Sant Maurici i el Gran Fons la Falla Vall de Boí, també han contribuït a la consecució d'aquests bons resultats.

Les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es troben a la recta final de la temporada d'estiu 2018. La Molina i Vall de Núria tancaran la campanya estival el segon cap de setmana d'octubre. A l'espera de les dades oficials, els números a les estacions del Grup revelen un lleu descens dels visitants en els seus centres hivernals. En concret, van viatjar a la Molina un total de 38.567 visitants, una afluència un 9% menys respecte a la temporada passada.

A Port Ainé, van comptabilitzar un total de 2.035 turistes, fet que suposa una important reducció respecte a la campanya de 2017, en què van visitar l'estació un total de 3.043 persones. En el cas de Vallter 2000, les diferències són menors. En 2018 els visitants disminueixen en un 7%, fins a situar en els 5.370 turistes.

El passat 2 de setembre i després de 65 dies, Sierra Nevada va tancar la campanya estival. Dos mesos plens d'activitats i esdeveniments que s'han succeït cada cap de setmana amb l'objectiu de consolidar l'estiu i incrementar la xifra de visitants, que arriba a les 46.238 persones, un 3% més que l'estiu anterior.

La consolidació de les activitats de astroturismo i naturalesa, que han cobert les seves places en moltes ocasions, han estat clau per a l'increment d'afluència de visitants. María José López confirma les dades de creixement d'un 12% en el nombre de persones que han utilitzat els mitjans mecànics de l'estació, i destaca l'increment del turista nacional.

Pel que fa a la única estació associada de la serralada Cantàbrica que obre a l'estiu, Valgrande-Pajares, ha realitzat múltiples activitats durant la campanya estival, que van culminar el penúltim cap de setmana de setembre amb la Jornada Verde, un esdeveniment en el que els clubs de l'estació i tot aquell que vulgui realitzen una recollida d'escombraries al territori i, posteriorment, porten a terme la plantació d'arbres. En aquesta edició, durant la jornada també es va gaudir d'una prova gratuïta de material rollerski per a tots els públics. Senderisme, Canicross, la Concentració de Vehicles Clàssics, proves de trail running, un Competició de Rollerski, el telecadira per fer descens de bicicleta o rutes des Cueto Negre són algunes de les activitats que han completat un estiu molt actiu en el centre de muntanya.
 
En resum, les estacions d'esquí van confirmant, any rere any, que no només a la neu està el seu negoci i que la desestacionalització permet seguir dinamitzant les valls també a l'estiu convertint-se en estacions de muntanya i obrint-se a un públic amant de la natura tant a peu com en bicicleta.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots