Notícia

Tignes finalment obrirà el 17 d'octubre mentre que Les 2 Alpes renuncia a obrir l'1 de novembre

Per segona tardor consecutiva Les 2 Alpes ha de renunciar a l'obertura per Tots Sants

Imatge d'arxiu de la glacera de Tignes
Imatge d'arxiu de la glacera de Tignes Autor/a: Captura webcam
Una de bona i una de dolenta. Tignes finalment podrà obrir la glacera per a la pràctica de l'esquí de Tardor en molt pocs dies, mentre que a Les 2 Alpes afronten la segona tardor sense poder obrir per Tots Sants.


La glacera de Grande Motte a Tignes s'obrirà el 17 d'octubre, segons ha anunciat l'estació en un comunicat enviat als mitjans sectorials aquest dimecres. L'obertura estava prevista per al 29 de setembre però s'ha anat posposant per la manca de neu a la glacera. A més de l'àrea d'esquí d'estiu-tardor també estaran obertes les instal·lacions esportives cobertes, el centre esportiu i de congressos Tignespace i el parc aquàtic Le Lagon, que de fet ja estan operatius des del 29 de setembre.

Per contra la glacera de Les Alpes ja ha comunicat que renuncia a l'obertura de l'esquí de tardor que, tradicionalment, es feia cada 1 de novembre, dia de Tots Sants. Les condicions actuals no són les millors i la previsió meteorològica dels pròxims 15 dies no deixen entreveure nevades generoses que puguin millorar notablement l'estat de la glacera. Recordem que fa només uns dies també es va haver de renunciar a la instal·lació de neu produïda a la glacera -veure info en aquest enllaç-.

En el cas de Les 2 Alpes ja és el segon any que la glacera no s'obre per Tots Sants i aquest és un tema que preocupa als responsables de l'estació i diferents institucions de la vall. El panorama que deixa entreveure el canvi climàtic fa pensar que la situació ja no serà excepcional i que, per tant, pot molt ben ser que la situació de no obertura per l'1 de novembre es vagi repetint tardor rere tardor.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny